Dressuur

Naast het kampioenschapsreglement is nu ook het vraagprogramma voor de KNHS Indoorkampioenschappen springen (t/m ZZ) en dressuur (t/m ZZ-licht) bekend. Je vindt alle reglementen, bepalingen en vraagprogramma's onder knhsindoorkampioenschappen.nl/voordeelnemers ...meer

Geplaatst op:

Drie keer is scheepsrecht voor PC Nienoord. De Groningse club won namelijk voor de derde keer op rij de Kür op muziek voor M/Z-viertallen. De hoogste eer bij de viertallen klasse Z ging toepasselijk naar Team Goud4Goud en bij de M/Z zestallen was Research Drive’s Esdalruiters de sterkste.

Geplaatst op:

Anniek Vanhove kwam met haar pony Frits maar zonder hoge verwachtingen naar Ermelo, maar werd toch kampioene in de L2 dressuur. Bridget Lock werd met haar pony Dutch Prairie Charlie uitgeroepen tot Hippiade kampioen in de L2 cat. A en B. De bijzondere klik tussen pony Sandokan’s Pardo en amazone Elise de Loos leidde vandaag tot het winnen van de Hippiadetitel in de PK International prijs L2-dressuur cat. DE.

Geplaatst op:

Xena Krijnen was vorig jaar al Hippiade kampioen in de B-dressuur en mag zich vanaf nu een jaar lang Nederlands beste in het L1 cat. DE noemen. In de klasse L1 cat. A, B en C werden Pleun Passier en Romee Neefs kersverse L1 kampioenen.

Geplaatst op:

Het is een bijzondere prestatie: de pony First Flight won vandaag met de derde Van Rooij-telg het Hippiadekampioenschap, namelijk met Sofie van Rooij in de Harry’s Horse prijs B-dressuur cat. AB. Bij de Divoza prijs voor de C-pony’s ging de titel naar Silke Reuvekamp met I Follow You. Taquila Kooiman en haar pony Brouwershaven’s Jasper wonnen het kampioenschap in de klasse B cat. D/E.

 

Geplaatst op:

Ze reed de proef uit haar hoofd, vergat een onderdeel, maar pakte alsnog de winst in de PK International prijs M2 cat. DE: Sanne Buijs met haar pony Happy Feet. In de Harry’s Horse prijs M1 voor DE-pony’s werd Rianne Ashley Ubels met KMMK’s First Hummer tot kampioen gehuldigd. Britt Daamen won al twee keer zilver en een keer brons, maar kan nu dan eindelijk ook een gouden Hippiade medaille in haar prijzenkast hangen. Met Bloklands Hoeve’s Chardon schreef ze de gecombineerde Felix Juristen prijs M1/M2-dressuur voor C-pony’s op naam. De beste M1/M2 AB-combinatie was Lonneke Verbruggen met Bell Boy.

Geplaatst op:

Het koningsnummer van de pony Hippiade dressuur is gewonnen door Marten Luiten met Movie Star. Hij kan de Felix Hippische Juristen prijs Z2 cat. DE aan zijn steeds langer wordende palmares toevoegen. De ruiter was van alle kanten te sterk voor de concurrentie en won de afsluitende Kür op muziek met een percentage van maar liefst 80,375%. De titels in het Z1 cat. DE ging naar Evi van Rooij met Den Östrik’s Macho, terwijl Marcella Berends met Allstar het Z1/Z2 voor C-pony’s op naam schreef.

Geplaatst op:

Na voorselecties mochten maar liefst 170 dressuurcombinaties door naar de outdoorregiokampioenschappen van de regio ZuidHolland op het terrein van de Develruiters in Heerjansdam. Daar zijn vandaag de regiokampioenen gehuldigd in de verschillende dressuur- klassen. In totaal kwalificeerden zich vandaag 72 dressuurcombinaties voor de landelijke kampioenschappen eind augustus in E ...meer

Geplaatst op:

In het weekend van 4 augustus werden de Regiokampioenschappen van Noord-Holland verreden. Voor de negende keer werden deze kampioenschappen verreden in het Haarlemmersmeersebos in Hoofddorp. Een pracht terrein. Er ligt een prachtige zandring die naast springpiste ook als dressuurbaan wordt gebruikt waar 3 dressuurringen uitgelegd kunnen worden, een pracht ring die gebruikt word ...meer

Geplaatst op:

Na 10 jaar regiokampioenschappen in de Wijk, was het nu tijd voor de kampioenschappen in een andere kring van Drenthe, en dat werd Exloo. Het Hippische Centrum Exloo heeft een nieuw stichtingsbestuur en onder hun aanvoering is het volledig opgeknapt, en voorzien van een schitterende zandbodem naast het complex. Al zittende op het terras kijkt men uit over de spring- of dressuur ...meer

Geplaatst op: