Amateur Hans Oostindien lest best in het M

Het was lest best in de barrage van de klasse M. Het vele publiek voelde de sensatie en moedigde winnaar Hans Oostindien met Eowyn aan op weg naar de finish. Volop strijd in het M met een mooie climax met acht combinaties in de barrage. “Geweldig. Ik ben maar gewoon amateurruiter. Ik rijd maar één paard. Het doel was om hier te zijn en mee te doen. Ik ben zo blij als een kind.”

“Ik ben 47 en rijd al vanaf mijn zevende”, vertelt winnaar Hans Oostindien. “Ik ben met de pony’s wel eens naar de kampioenschappen geweest. Bij de paarden was het altijd net niet. Dit paard gaat zo geweldig de laatste anderhalf jaar. Ik hoop door te kunnen naar het Z. Ik heb haar een jaartje B gereden, en anderhalf jaar L en toen naar het M. Dat was voor mij echt al twee gaten hoger. Eowyn helpt me echt overal overheen. Dat heb je wel kunnen zien in de barrage. Zij wil er over. Ze gaat niet stoppen. Dat geeft zoveel vertrouwen, daar leer ik ook weer van”, aldus de financieel adviseur van de Rabobank in Hardenberg. “Maandag neem ik maar een doosje gebak mee naar mijn werk.”

“Ik had dit jaar dit jaar een paar doelen. De indoorkampioenschappen, meedoen in De Wolden en de Hippiade. Het was ook een beetje tricky in de barrage. Ik hoorde de oeh’s en de aah’s vanaf de tribune. Ik verwachte een balk, maar die viel niet en ik dacht door, door, door. Ik dacht op de laatste lijn het moet niet harder dan dit. Het is gelukt. Ik ben zo blij.”

Een prachtige strijd in het M, waarin Anne Lyn Hovenga met Wenda A.K. het zilver pakte. De Belgische ruiter Thomas Mertens reed Blom’s Hertogin naar het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's: Hans Oostindien en Eowyn (www.digishots.nl)

Geplaatst op: