Eerste dressuurkampioenen Hippiade paarden bekend

Voor de dressuurruiters die op de Hippiade in actie kwamen in de strijd om het L2, M1, M2 en Z1 kampioenschap zit de strijd er op. Gisteren reden zij allen hun eerste proef en vanmorgen kwamen de beste 16 combinaties voor de tweede maal in actie.

In de klasse L2 ging de titel naar Mascha van Es die met haar Hupadoeska een fraaie score van 73.61% realiseerde. Mascha is lid van de Limburgse RV Personality.
“Eindelijk”, lacht Mascha. “Mijn zus Saskia is hier al zeven keer kampioen geweest. Ik ben ouder dus wilde ook wel een keer kampioen worden. Dit is een mooie opsteker voor onze stal die we samen runnen. Het is echt een heel goed seizoen met Hupadoeska, die ik dit jaar voor het eerst uitbreng. Ze was Limburgs kampioen L2, liep halve finale Pavo Cup en was kampioene op de Centrale Merriekeuring. Ik kocht haar als veulen, maar vond haar niet speciaal. Ze is toch uitgegroeid tot een kampioen.” Hupadoeska is een dochter van de hengst Dancer (v.Vivaldi), waarmee Kirsten Brouwer in Verden wereldkampioen werd.

In de M1 kwam met 68.94% Linda van Akere met Lieberg van het Rozenhof van RV Jan als kampioen uit de bus. “We noemen hem thuis Goofy. In het B wonnen we hier op de Hippiade brons, zilver in het L1 en het goud ontbrak nog. Nu niet meer. Ongelooflijk. Het is een super fijn paard met een top karakter. Mijn vriend Kees Vorstenbosch ment ook samengesteld met hem. Ze hadden zich gekwalificeerd voor het KNHS-kampioenschap Mennen dat ook dit weekend is.”

In het M2 kampioenschap ging de titel naar Nienke Monden-Otjens met Fjèro. De combinatie van RV Concordia Florebit kreeg 70.78%. “Het is wel speciaal. Vorig jaar waren we kampioen in het L2, afgelopen winter derde in het M1 en we waren Brabants kampioen M2. Fjèro is een super fijn en slim paard. Hij hoeft voorlopig nog niet weg. Ik ga kijken hoe ver we kunnen komen en werk gewoon alle klassen met hem af.”

In de Z1 titelstrijd was het goud voor Judith Pietersen die met de Friese hengst Limited Edition 68.28% scoorde. De hengst geniet bekendheid als het paard uit de videoclip van Douwe Bob. “Echt geweldig. Een droom die uitkomt”, vertelt Judith. “Ik ben zo onwijs trots op dit paard. Ik kan er mee lezen en schrijven. Hij is zes jaar en nog echt een puppy.”

Uitslag dressuur klasse Z1, PK International Prijs
1) Judith Pietersen (Wapse) met Limited Edition, 68.28%
2) Kiki Pols (Emst) met E Vogue Swing, 67.60%
3) Anke van den Akker (Niftrik) met Extreme, 66.86%

Uitslag dressuur klasse M2, Pikeur Prijs
1) Nienke Monden - Otjens (Etten-Leur) met Fjero, 79.78%
2) Demi Wouterse (Waalre) met Forlante, 69.50%
3) Floor Vos (Valthe) met Go-Girl DFV, 69.33%  

Uitslag dressuur klasse M1, Nederlandse Loterij Prijs
1) Linda van Akere (Veldhoven) met Lieberg van het Rozenhof, 68.94%
2) Fransje van de Meer (Nootdrop) met Histaria, 68.33%
3) Margaret Schep (Nieuwleusen) met Hurricane a, 68.00%

Uitslag dressuur klasse L2, PK International Prijs
1) Mascha van Es (Heerlen) met Hupadoeska PB, 73.61%
2) Inge Vogelzang (Dedemsvaart) met Gentleman, 72.50%
3) Astrid Reinders (Hoogeveen) met I-Catcher, 68.11%

Foto: Digishots

Geplaatst op: