Joyce Heuitink super blij met haar Gaudi Vita

Joyce Heuitink is vandaag op de Hippiade kampioen geworden in de Z2 dressuur. Heuitink reed haar zesjarige Gaudi Vita, een zoon van de hengst Apache, naar de fraaie score van 77.458% in de Kür. Zilver was voor Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda. Diana van de Bovenkamp met Evita Ronia won brons.

Kampioene Heuitink is super blij met haar zege.  “Het ging echt super goed. Hij was vandaag nog beter dan gisteren; echt heel fijn te rijden, actief en lekker er aan. Ik kon eigenlijk alles rijden wat ik wilde. Bij het binnenrijden kreeg wel heel even stress toen hij direct bij het halthouden niet helemaal stabiel stond. Omdat ik daarna geen fouten meer wilde maken, heb ik er voor gekozen om iets minder risico te nemen en op mijn voltes geen vier, maar twee wissels te rijden.  Alle wissels waren nu echt goed. Ik ben echt zo gek met dit paard, ik heb hem al vanaf dat hij drie is. Hij is voor de helft van mij en voor de helft van Hans Olthof. Olthof is de man die voorheen ook Wup in eigendom had en die ik voor hem reed. Toen Wup verkocht werd kreeg ik de kans om dit paard voor de helft te kopen en tot de dag van vandaag heb ik daar nooit een moment spijt van gehad.”

Heuitink was vorige week nog als bondscoach aanwezig op het Europees kampioenschap in Gothenburg, zat dat de voorbereiding niet in de weg? “Ik heb hem direct daarna heel rustig opgepakt, deze week liep hij super fijn. Het is een paard dat het in de ring altijd voor me doet, hij loopt die hekjes binnen en zet zijn oortjes er op en hij doet het. Gaudi Vita krijgt nu even vakantie en daarna is het volgende doel het ZZ-Licht Indoorkampioenschap en dan door naar de Lichte Tour voor het WK jonge dressuurpaarden volgend jaar.  Ik denk dat dit het beste paard is dat ik ooit heb gehad, hij laat alles zien wat ik hoop te vinden in een Grand Prix paard”, vertelt de stralende kampioene. 

Uitslag dressuur klasse Z2, Schaap & Citroen Juweliers Prijs
1) Joyce Heuitink (Arnhem) met Gaudi Vita, 77.458%
2) Thalia Rockx (Essen) met Golden Dancer de la Fazenda, 75.208%
3) Diana van de Bovenkamp (Voorthuizen) met Evita Ronia, 69.917%

Foto's: Digishots

Geplaatst op: