Liana Peters bij vijfde L-parcours kampioen

“Een fantastisch paard, zoveel instelling en zoveel snelheid”, is de eerste reactie van L-kampioene Liana Peters. “Dit is pas mijn vijfde L parcours, maar Soul Sister heeft al internationale ervaring. Leon Thijssen heeft haar mij gegund. Toen ze de tweede keer van de wagen kwam, wist ze dat het moest gebeuren.” En dat moest ook wel met 32 combinaties in de barrage.

“Ik had gehoopt bij de beste 50 te komen, maar deze titel was echt niet in mijn gedachten gekomen. Dit is een Limburgs gegund succes. Ik spring pas sinds het outdoorseizoen van vorig jaar. Daarvoor heb ik hobbymatig een keer op een pony gereden. Waar ik ook op concours ben, word ik geholpen door Limburgse ruiters. Hier heeft Teun Vestjens me geholpen met losrijden.”
Liana Peters is als paardendierenarts verbonden aan de Kliniek in Venlo en kent zodoende de Limburgse springwereld goed. “Het is wel bijzonder om nu aan de andere kant te staan. Soul Sister is een fantastisch paard. Leon Thijssen heeft haar internationaal uitgebracht en ze is in Amerika door Alexandra Crown gereden. Ze is veertien jaar. Soul Sister had het door toen ze de tweede keer van wagen kwam dat het moest gebeuren. Ze zeiden dat ik brutaal moest rijden. Dat heb ik dan ook maar gedaan.”

Peters reed een superieure barrage met de Gentleman-dochter en finishte in een tijd van 30.92 seconden. Megan van de Pol deed er met Habibi d.z.i.d.j.w (v.Verdi) ruim een seconde langer over. Brons ging naar Brian Martens die zijn vosmerrie Vandiama (v.Andiamo) die de barrage reed in 32.57 seconden.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Liana Peters met Soul Sister (www.digishots.nl)

Geplaatst op: