Steven Veldhuis wint Z met goedgekeurde hengst Graziano VDL

Net als in het M was het de laatste starter die de titel voor zich opeiste in de klasse Z springen. Het was routinier Steven Veldhuis, die met de geweldig springende goedgekeurde KWPN-hengst Graziano VDL 0.11 seconden van de leidende tijd van Terry van de Wetering afsnoepte. “Ik heb al titels gewonnen in het L en twee keer in het M, maar nog nooit in het Z. Die stond echt nog op mijn verlanglijstje.”

Zeven combinaties plaatsen zich voor een mooie barrage in het Z-springen. Monique Aart startte daarin als eerste en reed het derde resultaat. Veel sneller en foutloos was de jonge amazone Terry van de Wetering. Alleen Steven Veldhuis was nog beter en won zijn eerste titel in het Z met de hengst Graziano VDL van Willy Bourgoundiën en de VDL Stud. Nadat Veldhuis de hengst zelf op de auto heeft gezet (“Ik doe alles zelf, ik heb geen groom.”) blijft de glimlach op het gezicht van Steven.

“Ik was blij het de wedstrijdkalender dit jaar. De regiokampioenschappen waren anderhalve week voor de Blom Cup op de KWPN Paardendagen, twee weken daarna de Hippiade en nu heb ik drie weken voor het WK in Lanaken. Het past heel mooi in mijn programma. Graziano VDL was tweede bij de zesjarigen in de Blom Cup en plaatste zich daarmee voor het WK. Hij heeft hier nu echt een mooi toernooi gelopen. Ik denk dat hij nu ook klaar is voor het WK, want dat is wel het hoofddoel. Ik wil heel graag winnen en had in de barrage nog voor de sloot langs willen gaan. Ik had gelukkig elfhonderdste over aan de finish. Ik ben er heel blij mee.”

Veldhuis prijst de zesjarige hengst die dit jaar fantastisch presteert. “Graziano VDL is lichamelijk top voor mekaar. Hij heeft een hele goede techniek en een goed achterbeen in galop. Ik ben heel blij met hem. Ik rijd hem sinds vorig jaar november. Ik heb de tijd met hem genomen. Hij pakt het gewoon heel goed op. Vooral sinds Graziano VDL in het Z loopt gaat het steeds beter. Ik ben 46 en ben nog heel blij met deze titel. Ik wil nog gewoon lekker doorknallen. Met goede paarden wil ik graag presteren. Ik wil niet teveel paarden, maar liever de lat hoger leggen met kwaliteit”, aldus de professional uit Haaksbergen die de kost verdient met rijden, handel en lesgeven.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto’s: Steven Veldhuis en Graziano VDL (www.digishots.nl)

Geplaatst op: