ZZ-titel voor 15-jarige Beau Schuttelaar

In het ZZ springen vochten vijf combinaties om de medailles. Marcella Hokse begon geweldig met Fairy Tail een reed foutloos in een tijd van 42.35 seconden. Z-kampioen Steven Veldhuis kreeg met Fionapina Colada niet het goede ritme te pakken, maar verdiende met zijn foutloze rit wel brons. De titel ging naar de vijftienjarige Beau Schuttelaar die Caretino foutloos door de finish liet galopperen in een tijd van 41.04 seconden. Zilver was voor Hokse.

Niet vaak zal er zo’n jonge kampioene zijn geweest in de hoogste springklasse op de Hippiade. Ook Beau Schuttelaar beseft zich dat. “Er doen zoveel ruiters mee die al hoger en meer hebben gereden dan ik. Dit is de hoogste klasse en ik ben de jongste en dan win ik toch Geweldig.”

Over haar barragerit vertelt Beau: “Het liep heel vloeiend in de barrage. Ik kon heel mooi het ritme houden, dus dat was wel goed. Mijn paard Caretino is van mijn vader en van Leon Thijssen. Ik rijd hem nu bijna twee jaar.” Beau heeft met Caretino al bij de Children gereden en al veel ervaring bij de pony’s internationaal. “Ik voel niet veel druk en ben ook niet echt zenuwachtig. Ik rij ook nog een pony. Het doel is professioneel de paarden in. Ik rijd ook veel paarden voor Leon Thijssen en met veel plezier”, lacht de VMBO-leerling uit Limburg.

Uitslag springen klasse ZZ, Pikeur Prijs
1) Beau Schuttelaar (Teggelen) met Caretino, 0 / 0 (41.04)
2) Marcelle Hokse (Staphorst) met Fairy Tail, 0 / 0 (42.35)
3) Steven Veldhuis (Haaksbergen) met Fionapina Colado, 0 / 0 (46.05)

Foto's: Digishots

Geplaatst op: