Britney Schut klasse apart tijdens regiokampioenschappen dressuur (1)

Bij De Develruiters in Heerjansdam vonden de regiokampioenschappen Zuid Holland voor paarden plaats. Britney Schut werd in de klasse ZZ-L en Z2 gehuldigd als regiokampioen en in de klasse Z1 als reservekampioen en was daarmee de absolute smaakmaker van dit regiokampioenschap. Behalve Britney Schut werden ook Fransje van der Meer, Danielle Kok, Evert Veenstra, Kim Schmid, Kim Noordijk en  Menno Kuiper als regiokampioenen dressuur gehuldigd en ontvingen maar liefst 69 Zuid-Hollandse dressuurcombinaties hun startbewijs voor de landelijke outdoorkampioenschappen. Het ZZL-viertal Horses 4 Heeze doorbrak de 70% barrière en won de klasse afdelingsdressuur.

ZZ-L Britney Schut rijdt opnieuw naar overwinning met Deco

Na eerder op de dag al uitstekend te hebben gepresteerd in de finales van de klassen Z1 en Z2 won de Dordtse Britney Schut met de 10-jarige Painted Black afstammeling Deco overtuigend de Kür  in de klasse ZZ-L. Reservekampioen in deze klasse werd Jesper van Heijst met de nog jonge Fearless. Met de slechts 7 jarige Fearless wil Jesper binnenkort de overstap naar de Junioren maken. Er mogen in deze klasse 8 afgevaardigden voor Zuid-Holland naar de Hippiade. Naast Britney en Jesper zijn dat Ingrid Moerman, de hoefsmid Klaas Bothoff, Chris Epskamp,Froukje Kooistra, Cherella van der Zee en Maud Hofland.

Britney Schut en Deco foto: Judith Kuivenhoven

Z2 Genius strijdt met naamgenoot om titel
Ook in de klasse Z2 was Britney Schut onverslaanbaar. Met de Negro afstammeling Genius behaalde de stalruiter van de Randhoeve een totaalscore van 68.747%. Emma van der Hooven behaalde met de naamgenoot een score van 67.758% en werd daarmee reservekampioen. In de klasse Z2 lagen vandaag 9 Zuid-Hollandse startbewijzen voor de Hippiade klaar. Die gingen behalve naar Britney Schut en Emma van den Hooven naar Fleur Kraak, Marije de Lange, Albert Nap, Esmeralda Tol, Lisa Klomp, Millie Roders en Lotte van Engelen.

Britney Schut en Genius foto: Judith Kuivenhoven

Z1 Fransje van der Meer en Histaria opnieuw de beste
De zegetocht van Fransje van der Meer en Histaria zette zich tijdens deze regiokampioenschappen voort. Vorig jaar zomer werden Fransje en Histaria als regiokampioen in de klasse M1 gehuldigd en afgelopen winter was het kampioenslint in de klasse M2 voor de combinatie uit Nootdorp. Nu waren zij met een totaalscore van 67,831% de beste combinatie in de klasse Z1. Britney Schut reed in deze klasse Hello Negro naar een tweede plaats en werd daarmee reservekampioen. In de klasse Z1 mogen 8 combinaties door naar de Hippiade. Dat zijn Carola Schipper, Nicol Avontuur, Chris Epskamp, Lillian Speelpenning, Henri Jacobsen en Caroline Buizer.

Fransje van der Meer en Histaria foto: Danielle Vink

M2 Zo moeder zo dochter
In de klasse M2 was het kampioenslint voor Danielle Kok met Ivy van Wittenstein P. Precies vier jaar geleden won Danielle met de moeder van deze merrie Ziggy van Wittenstein P ook het regiokampioenschap in de klasse M. Reservekampioen werd Mascha Zandvoort met Hopi Moki. In deze klasse mogen maar liefst 11 combinaties voor Zuid-Holland naar de Hippiade. Behalve de kampioen en de reservekampioen zijn dat Alexandra van der Peijl, Deveny van der Kraan, Desiree Bambacht, Rosita Stolze, Jessica de Groot, Nellie Schep – Haarsma, Sylvia de Bode, Jessie Verburg en Fleur Fraissinet.

Danielle Kok en Ivy van Wittestein P foto: Danielle Vink

M1 Imposant F doet zijn naam eer aan
In de klasse M1 reed Evert Veenstra Imposant F naar de overwinning van dit regiokampioenschap. De combinatie had een nipte voorsprong op Fransje van der Meer met Igor John, die daarmee reservekampioen werd in deze klasse. Negen combinaties mogen Zuid-Holland tijdens de Hippiade vertegenwoordigen. Evert Veenstra en Fransje van der Meer worden vergezeld door Nicol Avontuur, Diana de Bolster, Nikita van Delzen, Indi Dielessen, Leone van de Wijgaart, Frederique Vermaat en Mariska Jolink-Vermeulen.

Evert Veenstra en Imposant F foto Judith Kuivenhoven

L2 Kim Schmid wint thuiswedstrijd
Voor Kim Schmid en haar vijfjarige merrie Ilandra was dit regiokampioenschap een thuiswedstrijd. Met een mooie score van 69,167% werd de combinatie kampioen in de klasse L2. Reservekampioen werd Emma van den Hooven met High Hope. Ook Debby de Graaf, Yvonne Hoogland, Emily Schrier, Inez Waalwijk van Doorn, Irma van der Wal en Manuella Bruijns zullen in training moeten blijven omdat ook zij Zuid-Holland mogen vertegenwoordigen tijdens de landelijke kampioenschappen in Ermelo.

Kim Schmid en Ilandra foto Judith Kuivenhoven

L1 Veelbelovende hengst D’Joep goed voor hoogste dagscore
Kim Noordijk mag naast de pony Don Davino Horsepoint, waarmee ze vorig weekend reservekampioen werd, ook de zwarte hengst D’Joep zadelen tijdens de Hippiade. De amazone uit Werkendam reed met de hengst van Jurgen van der Meijden de hoogste dagscore, 71,208%. Reservekampioen in deze klasse werd Annelie Hoekstra met de hengst Just Romance. Ook in deze klasse mogen 8 combinaties naar de Hippiade. De overige zes startbewijzen zijn voor Mariska Hoenderop, Bart van der Velden, Mascha Zandvoort, Stephanie Hessing, Jasmijn Kraak en Merel Koole – Nieuwenhuijzen.

Kim Noordijk en D'Joep foto: Danielle Vink

B Zadelmaker Menno Kuiper regiokampioen 
In de klasse B lagen de scores in het klassement van dit outdoor regiokampioenschap heel dicht bij elkaar. Het kampioenslint ging naar zadelmaker Menno Kuiper die met Igor 66,625% reed. Reservekampioen werd Andrea Rook met Klein Rodenrijs Golden Girl, deze combinatie behaalde een score van 66,375%. In de klasse B mogen ook Alma Schippers, Judith van der Heijden, Corine van Duijvenvoorden, Lara Valk, Lizzy Charbonnier en Renate Kloens naar de Hippiade.

Menno Kuiper en Igor foto: Danielle Vink

Afdelingsdressuur: Horses 4 Heezen doel bereikt

Het viertal van Horses for Heezen had geen concurrentie van andere teams vandaag maar Dennis Mieras, Pamela Baggerman, Charissa Plomp, Marion van den Akker en team captain Kevin Heezen hadden zichzelf als doel gesteld om boven de 70% te rijden. En dat is gelukt. Met een spetterende Kür mag dit viertal tijdens de landelijke kampioenschappen voor Zuid-Holland strijden in de klasse ZZL.

Viertal Horses 4 Heezen foto: Danielle Vink

Met een zeer geslaagd regiokampioenschap dressuur bij aangenamen temperaturen en mooie sport sluit de regio Zuid-Holland de outdoorregiokampioenschappen 2018 af. “Dank aan iedereen die bij de organisatie van deze kampioenschappen betrokken is geweest, alla gastvrije accommodaties, officials, de vele vrijwilligers, onze wedstrijdcommissie en natuurlijk aan alle sportieve deelnemers. Jullie hebben een fantastische job gedaan!,” aldus voorzitter Andre van Overbeek. “We hebben veel talent in Zuid-Holland en ik wens alle afgevaardigden heel veel succes tijdens de Hippiade.

Bekijk de volledige uitslag: Uitslagen_paarden 10 en 11 aug. 2018

Geplaatst op: