Hippiade pony’s: Thessa Gilbers pakt Z2-titel

In de dressuur werd er op de Hippiade pony's 218 om de titels gestreden vanaf de klasse B tot en met Z2. Voor de finale van de Z2, een kür op muziek, hadden zich via de eerste proeven 12 combinaties geplaatst. 

Kampioene in de Z2 dressuur werd Thessa Gilbers met haar 8-jarige Baumann’s Despino. Deze combinatie ging twee weken geleden vanuit reservepositie mee naar het EK en noteerde daar uiteindelijk het beste Nederlandse resultaat. Nu lieten ze weer alle concurrentie achter zich. Wat is het geheim van Thessa? “Het is niet normaal, echt heel gaaf. Ik denk dat ik de zenuwen los heb kunnen laten en dat het daardoor nu ineens allemaal heel goed gaat. Dit had ik echt helemaal niet verwacht. Alles ging vandaag ook wel goed, het moest alleen eigenlijk allemaal nog wat netter, maar het is een geweldige afsluiting”, vertelt de 16-jarige amazone die traint bij Febe van Zwambagt. “Ik rijd Z bij de paarden en ga me daar nu verder helemaal op concentreren. Mijn pony is verkocht en gaat naar Lara van Nek.”

Micky Schelstraete, de kampioene van vorig jaar en vanaf afgelopen winter, moest dit keer genoegen nemen met de derde plaats, maar wist wel de titel in de Z1 D/E te winnen. Dat deed de pas 13-jarige Micky met Schierensees Mithril. “Deze pony is pas zes jaar en ik had echt niet verwacht dat het al zo goed zou gaan. In de eerste proef ging het ook nog niet helemaal zoals ik wilde, de tweede proef was veel fijner. Binnenkort hoop ik met hem ook de overstap naar de Z2 te maken. Ik rijd ook al bij de paarden, maar met de pony’s vind ik nog wel leuker”, lacht Schelstraete.

In de klasse Z1/Z2 voor C-pony’s ging de zege naar Gwen Troquet met Zandberg's Diva Izebel.

Dressuur klasse Z2 cat. DE (Kür op Muziek), Harcour prijs
1) Thessa Gilbers (Varsseveld) - Baumann's Despino, 75,000%
2) Fleur Prinsen (Achterveld) - Next Black Magic, 72,875%
3) Micky Schelstraete (Gemonde) - Elin's Noncisdador, 72,667%

Dressuur klasse Z1 cat. DE (2e onderdeel), Harcour prijs
1) Micky Schelstraete (Gemonde) - Schierensees Mithril, 68,971%
2) Robin Heiden (Alphen GLD) - Oosterbroek Fenix, 68,186%
3) Levi Roeterink (Varsselder) - Major, 67,990%

Dressuur klasse Z1/Z2 cat. C, Harcour prijs
1) Gwen Troquet (Nuth) - Zandberg's Diva Izebel, 69,915%
2) Gwendolyn Krieger (Dalfsen) - Heidepeel's Constantijn, 67,255%
3) Senna van de Gevel (Tilburg) - Sarina KS, 67,094%

Foto: Digishots

Geplaatst op: