Hippiade Voltige: prachtig podium voor breedtesport

De Hippiade Voltige was ook dit jaar weer verdeeld over twee dagen. Op 24 en 25 augustus werd er volop strijd geleverd om de KNHS titels in de Amaliahal. Van de klasse B tot en met Z kwamen solo’s, duo’s en teams in actie.

Vrijdagavond 24 augustus werden de eerste kampioenen van de Hippiade Voltige gehuldigd. De teams klasse B en de Pas de Deux klasse L en M kwamen vrijdag in actie. Alle andere kampioenstitels werden zaterdag verdeeld. De voltigeurs streden in alle kampioenschappen om de Divoza Prijs.

Paardenmeisje
In de klasse Z voor solo’s ging de kampioenstitel naar Sofie van der Laan die uitkomt voor vereniging Roy Rogers. Ze won de titel op het paard CSI met als longeur Cynthia Danvers. Met ook de L-kampioene Naomi Ruitenbeek en M- kampioene Iris van Noord komen van Roy Rogers een geweldig resultaat voor Cynthia Danvers.

De bescheiden kampioene Sofie van der Laan is blij met haar titel. “De kür ging echt heel fijn, ik had weinig foutjes en het liep mooi vloeiend. Ik zou eigenlijk op Game Boy starten maar ruim een week geleden besloten we om die thuis te laten en dat ik op CSI zou starten. Gelukkig ken ik die ook heel goed omdat we daar thuis ook veel mee trainen. Ik train vier keer in de week bij Roy Rogers met paard en doe thuis nog veel lenigheids- en kracht training.”

Behalve dat ze zelf in actie kwam, stond Sofie van der Laan ook op de lijst als longeur van een B- en een L-team. “In de voltige heb je turnmeisjes en paardenmeisjes. Ik ben meer een paardenmeisje, ik vind alles met paarden leuk. Voltigeren, longeren en ik rijd ook graag.” 

Topjury
Rob de Bruin was een van de juryleden die de voltigeurs beoordeelden dit weekend. De Bruin is een internationaal zeer gewaardeerd jurylid en zal in september tijdens de wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon ook als jurylid optreden. “Het is natuurlijk een eer om gevraagd te worden voor het wereldkampioenschap, maar hier jureren vind ik ook geweldig. Het is zo leuk om te zien hoeveel plezier iedereen heeft en zijn best doet met de muziek en mooie presentaties. Doordat er hier van B tot en met Z niveau gevoltigeerd wordt, en er nu een apart NK is voor de top, is het ook een echt breedtesportkampioenschap, ik heb er van genoten”, vertelt Rob de Bruin.

Geplaatst op: