12 talentvolle dressuurkampioenen gehuldigd bij regiokampioenschap pony's in Delft

Klasse M
De gecombineerde klasse M1/M2 categorie C werd gewonnen door Ilse de Wilde (Andel) met Free Columbine. Deze combinatie mag de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo.
In de klasse M1 DE mogen zowel de kampioen Danitsja van Noordennen (Papendrecht) met Eldorado als reservekampioen Tatum Nugteren (Ridderkerk) met Bijsterhhof's Vivaldi door naar de landelijke indoorkampioenschappen. Ook voor de als derde geëindigde Elise Otto (Schoonhoven) met Orchid's Megan is er een startbewijs voor Ermelo.
De klasse M2-DE is gewonnen door Morgan Walraven ('s Gravendeel) met Devill's Kiss Naomi. Reservekampioen in deze klasse, en ook afgevaardigd naar de landelijke indoor kampioenschappen is Danique Carton (Zoetermeer) met Baron.

Lotte Dalessi, Steffi de Peinder, Daphne v. Dijk, Anna v. Westbroek, Melissa v. Noordennen, Ilse de Wilde, Danitsja v. Noordennen en Morgan Walraven.

Klasse L
Drie L1 combinaties kwalificeerden zich vandaag voor de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo. Bij de klasse L1 categorie AB was het kampioenslint voor Lotte Dalessi (Giessenburg) met Storm. In de categorie C won Steffi de Peinder ('s Gravenhage) met Mysterious Mantos. Isabelle Anna Hof (Woubrugge) werd kampioen in de klasse L1-DE met Trufhorst Riverman.
In de klasse L2 mogen vier combinaties voor de regio Zuid-Holland starten tijdens de landelijke indoorkampioenschappen. In de categorie AB werd Daphne van Dijk (Leidschendam) met Valerio regiokampioen en afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen. In de categorie C was het kampioenslint voor Anna van Westbroek ('s Gravenhage) met Oki Doki van het Rozendaelhof. In de categorie DE mogen zowel kampioen Melissa van Noordennen (Papendrecht) met Eldorado als reservekampioen Charlotte Marinelli (Voorschoten) met Floor DMV voor Zuid-Holland door naar de landelijke indoorkampioenschappen.

Klasse B
De klasse B had het grootste aantal deelnemers vandaag. In deze klasse mogen alleen de regiokampioenen door naar de landelijke kampioenschappen. Alani Bruininx (Barendrecht) met Summer H&C gaan Zuid-Holland vertegenwoordigen in de categorie B-AB. Roos van Oosten (Bleiswijk) mag door met Nanouk in de klasse B-C en in de klasse B-DE is de eer aan regiokampioen Kim Smient (Rijsoord) met Natinka.

Kim Smient, Isabella Anna Hof, Alani Bruininx en Roos v. Oosten

Het was een lange dag vandaag vol aanstormend Zuid-Hollands dressuurtalent, waar we ongetwijfeld in de toekomst meer van gaan horen. De organisatie van het kampioenschap inclusief een eervolle parade van de kampioenen was in de bekwame handen van de familie Duijndam van Manege de Prinsenstad.

Programma regiokampioenschappen
Volgende week vinden op 4 februari de regiokampioenschappen pony's dressuur klasse Z1 en Z2 en paarden klasse Z1 bij het Blauw-Gele Vendel plaats in Pijnacker. Op 11 februari het regiokampioenschap dressuur voor paarden in de klasse L2 t/m M2 bij de Hoge Devel in Zwijndrecht.

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op: