Daphne van Peperstraten en Mara de Vries klasse apart tijdens regiokampioenschap dressuur

ZZ-Licht
Eerder dit weekend behaalde Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido een score ruim boven de 70% tijdens de team challenge van Jumping Amsterdam maar vandaag reed ze tijdens het regiokampioenschap met haar elfjarige Johnson afstammeling opnieuw twee ijzersterke proeven, goed voor een totaalscore van 75.118%. "Ik ben supertrots op Greenpoint's Cupido, hij doet het zo gemakkelijk," aldus een blije regiokampioen. "De ambiance van Jumping Amsterdam is heel bijzonder en maakt indruk. Vandaag moesten we onze oefeningen op ZZ-L niveau netjes tonen, een uitdaging van heel andere orde en een die goed past in onze voorbereiding voor de junioren."
Reservekampioen werd Nadia Wolters (Heerjansdam) met haar zelf opgeleide Evansville en een totaalscore van 68,712%.

Maarten Woudstra, Rozemarijn v. Schaik, Nadia Wolters en Daphne v. Peperstraten

KNHS Regio Zuid-Holland mag in totaal vier combinaties afvaardigen naar de landelijke indoor kampioenschappen in Ermelo. Behalve Daphne van Peperstraten en Nadia Wolters zijn dat Rozemarijn van Schaik (Heinenoord), en Maarten Woudstra (Breda) met Endreo B.

Z2
In de klasse Z2 scoorden twee combinaties meer dan 70%. Regiokampioen Mara de Vries behaalde met Habibi DVB een totaalscore van 73.630% en reserve kampioene Kim Noordijk (Werkendam) behaalde met haar Cees 2 Fithorses over beide proeven een score van 71.488%
Naast Mara de Vries en Kim Noordijk mogen Maud Hofland (Bodegraven) met Cassanova B, Brandond Duijndam (Delft) met Grimeur en Romée van Paassen (Rotterdam) met Ogardens Dior de Luxe naar de landelijke indoorkampioenschappen.

Brandon Duijndam, Maud Hofland, Kim Noordijk en Mara de Vries

"Ik heb tijdens dit regiokampioenschap in Hoek van Holland meerdere malen van jury en KWPN-prominenten gehoord dat we hier in de regio over zeer kwaliteitsvolle paarden beschikken," zegt Andre van Overbeek, voorzitter van KNHS regio Zuid-Holland. "Met goede paarden en talentvolle ruiters en amazones gaan wij als regio vol vertrouwen naar de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo!"

Volgende week vinden op 4 februari de regiokampioenschappen pony's dressuur klasse Z1 en Z2 en paarden klasse Z1 bij het Blauw-Gele Vendel plaats in Pijnacker. Op 11 februari het regiokampioenschap dressuur voor paarden in de klasse L2 t/m M2 bij de Hoge Devel in Zwijndrecht.

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op: