Erica Dijkshoorn, Jordy Duijndam en Tim Kegge springkampioenen van Zuid-Holland

Nek aan nek strijd tussen Erica Dijkshoorn en Lotte Santvliet 
Bij slechts vier combinaties bleven in beide manches van de klasse M parcoursen foutloos. In de barrage slaagden alleen regiokampioen Erica Dijkshoorn met Narco van de Rotte en reservekampioen Lotte van Santvliet met Dha Dha erin om alle balken in de lepels te laten liggen. Erica Dijkshoorn was net een halve seconde sneller dan Lotte. Beide combinaties mogen evenals de op nummer drie geëindigde Laurens Graper voor Zuid-Holland naar de Hippiade in Ermelo.

Erica Dijkshoorn met Narco van de Rotte

Jordy Duijndam wint thuiswedstrijd
In de klasse L stuurde Jordy Duijndam zijn majestueuze schimmelmerrie Nikita van de Bisschop in beide manches en in de barrage foutloos door het parcours van parcoursbouwer David Speijer. Alleen TTC Zuid-Holland springtalent Sanne Lansbergen startte als laatste in de barrage en nam geen risico. Ook zij wist Google Z zonder fouten de barrage te rijden, echter enkele seconden langzamer dan de regiokampioen Jordy Duijndam. Als reservekampioen mag Sanne en Nikita Cheung, die als derde eindigde, samen met de regiokampioen als afgevaardigde voor Zuid-Holland naar de Hippiade.

Jordy Duijndam met Nikita van de Bisschop

3 Zuid-Hollandse springcombinaties in klasse B door naar Hippiade
In de drukbezochte B-klasse werd gestreden om het kampioenslint en de drie startplaatsen voor de Hippiade. Natuurlijk zijn regiokampioen Tim Kegge en reservekampioen Rozemarijn Bergstra verzekerd van zo’n startbewijs. Maar ook de als derde geëindigde Astrid van der Poel zien we volgende maand in actie in Ermelo tijdens de landelijke kampioenschappen.

Tim Kegge

De Prins wint Verenigingskampioenschap
Teams van De Prins, Prinsenhofruiters, Reigersburgh en het Blauw Gele Vendel namen deel aan het Verenigingskampioenschap voor paarden. Thuisvereniging De Prins was met twee teams goed vertegenwoordigd en bleek niet te verslaan. Uiteindelijk won het team Prins 1, waarvoor Lizanne Rog , Jennifer Brand, Iris van Praet en Sascha Ursem een fraai teamresultaat in de dressuurproeven bijeenreden en Sanne Lansbergen, Jennifer Brand, Juliette Waard en Cailyn Krijger met acht foutloze ritten in het springparcours de teamscore hoog hielden. Team Prins 1 gaat Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke Verenigingskampioenschappen in Ermelo.

Verenigingskampioenschap voor thuisvereniging De Prins

“Door het warme weer van vrijdag hebben we op het laatste moment besloten om het springen wat vroeger te beginnen van daag en het Verenigingskampioenschap van de vrijdag naar de zaterdagavond te verplaatsen,” zegt Arie Hoekstra bestuurslid van de KNHS Zuid-Holland. “Dat bleek uiteindelijk een goede beslissing. Het was een prachtige dag vandaag, die ene onweersbui kwam net na afloop van een rubriek en was meteen een lekkere opfrisser. Dank aan de organisatie hier in Delft die uiterst flexibel en professioneel deze last minute programma-aanpassingen hebben opgepakt. We hebben een topdag gehad vandaag!”

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op: