Druk weekend begint goed voor Fleur Timmermans

“Eindelijk gelukt”, zegt Fleur Timmermans uit Poppel. “Dit was de vierde keer dat ik in Ermelo meereed. Vorig jaar waren we vijfde in het MC op de Hippiade en ik ben al een keer vierde en achtste geweest met Precious.”

De top 3 lag met de tijden heel dicht bij elkaar in de barrage van de klasse Z, categorie C. “Ik twijfelde eerst of ik korte wendingen zou rijden, maar toen ik binnen reed dacht ik ‘alles of niets’. Normaal is Precious heel pittig en snel, maar vandaag ging het niet helemaal vlekkeloos”, kijkt kampioene Fleur (14) terug. “Ik was ook Brabants kampioen en plaatste me voor Indoor Brabant, waar we in de barrage tweede werden.”

Het is een druk weekend voor Fleur en haar pony Precious Diamond C. “Morgen doen we in Alphen-Chaam mee aan de Brabantse kampioenschappen eventing in de klasse L. Vorig jaar wonnen we de titel in de B. Ik cross nu twee jaar, maar krijg geen speciale eventingtraining. Springles krijg ik van Kurt Schneiders.”

Meredith Baan zette met Te Amo het eerste resultaat neer in de barrage. Ze bleven foutloos in de tijd van 33.69 seconden. Fleur Timmermans snoepte daar 0.31 seconden van af. De tijd van 33.84 was voor Julia van der Heijden en Samos goed voor brons. Daar veranderde de afgeworpen balk niets aan.

Uitslagen KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse Z cat. C Pavo prijs
1. Fleur Timmermans (Poppel) - Precious Diamond, 0/0/33.38
2. Meredith Baan (Lunteren) - Te Amo, 0/0/33.69
3. Julia Van Der Heijden (Bavel) - Samos, 0/4/33.84

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Foto's DIgishots

Geplaatst op: