Babette Hanse wint springen L categorie D/E: 'Een complete verassing'

In de Harcour klasse L cat. C/E ging de overwinning naar Babette Hanse met haar 16-jarige pony Countrys Boy. Na de eerste ronde volgde een lange zenuwslopende barrage waarin maar liefst 29 deelnemers van start gingen. Babette Hansen reed met haar pony Countrys Boy als eerste de ring in tijdens de barrage en tot ieders verassing bleef haar snelle tijd tot het einde staan.

De kersverse kampioene vertelt: ‘Het ging vandaag echt heel goed. Tijdens de eerste ronde was mijn pony super snel en druk, maar in barrage was hij juist wat rustiger. Ik dacht niet dat we nu snel genoeg zouden zijn, dus het was een complete verassing toen bleek dat we hadden gewonnen. Mijn zus Maud reed Countrys Boy eerst, maar nu heb ik hem sinds begin dit jaar onder het zadel. Hij is echt heel lief en is dol op aandacht, alleen kan hij niet zo goed stilstaan’, eindigt Babette lachend. 

Onder de deelnemers van de klasse L cat. D/E zagen we ook veel bekende springruitertjes. Zo ging de Ava Eden van Grunsven van start, de dochter van Olympische dressuurkampioene Anky van Grunsven. Maar ook EK-deelnemer Mark Houtzager kwam speciaal vanuit Rotterdam een dagje naar Ermelo om zijn dochter Nina Houtzager aan te moedigen die meereed met haar pony Missouri VDK en uiteindelijk als zesde eindigde.

 

Nina Houtzager in actie

Harcour prijs | klasse L categorie D/E
1. Babette Hanse (PC Flevoruiters, Dronten) - Countrys Boy, 0/0/32.50 sec.
2. Vince Nanning (PC De Heideruiters, Ommen) - Tomboy, 0/0/34.49 sec.
3. Jesse Berkers (PC De Gransruitertjes, Lattrop) - Dynamite H, 0/0/35.43 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's FotoTrailer

Geplaatst op: