Britt Driessen met zelf gefokte en opgeleide Denzel winnaar in het Z-DE

Britt Driessen (15) was lest best in de driekoppige barrage om de Harcour-prijs in de klasse Z-DE. “Mijn vader zei dat ik de laatste lijn niet eens binnendoor hoefde te rijden. Mijn pony Denzel is al snel van zichzelf. Milan was volgens hem niet eens zo snel.” Daarmee troefde de Limburgse VMBO-T Milan Morssinkhof met Elle Birken en Nick Nanning met Bugatti af.

“Ik had met Bugatti al vaker op de Hippiade gereden in het L en het M, maar had toen een balk en wel altijd de snelste tijd. Nu is het eindelijk gelukt. Denzel hebben we zelf gefokt. Zijn vader heet ook Denzel en is een niet goedgekeurde rijpaardhengst die mijn vader heeft gereden en zijn moeder is een C-pony waarmee ikzelf reed. Denzel is nu zeven jaar oud. Ik heb hem zelf opgeleid. Hij is van nature heel snel.”

“Ik had niet verwacht hier kampioen te worden. Het doel was een foutloos rondje. Ik was eerder vandaag in het L tiende met een foutje en de snelste tijd.” Over de verdere plannen is Britt nog niet helemaal zeker. “Misschien dat ik naar het ZZ ga. Maar selecties en internationale wedstrijden is niet mijn ambitie. Dat doe ik liever met de paarden. Met de pony’s zou dan toch maar één keer zijn en met de paarden wil ik echt verder. Ik heb nu al twee paarden die ik in het M en in het L start. Mijn vader en moeder begeleiden me met rijden. Ik rijd nu zeven of acht pony’s per dag. Mijn vader rijdt volgende week hier op de Hippiade in het M. Het is bij ons echt een familieaangelegenheid.”

Harcour prijs | klasse Z categorie D/E
1. Britt Driessen (PC St. Joris, Beesel) - Denzel, 0/0/0/31.86 sec.
2. Milan Morssinkhof (PC de Trippelaartjes, Hierden) - Elle Birken, 0/0/0/34.42 sec.
3. Nick Nanning (PC de Heideruiters, Ommen) - Bugatti, 0/0/4/48.32 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto FotoTrailer

Geplaatst op: