Dressuurtraining brengt Renee Hazelger de titel in het ZZ-DE

Renee Hazeleger was de enige die in het ZZ-DE beide manches foutloos bleef. Daarmee was het goud in de hoogste springklasse voor de leerlinge van Tom Olsmeijer.

Hoe speelde Renee dit klaar. “Ik heb hier hard voor getraind en hard en veel geoefend met Panfu van de Bisschop. Hij was best wel stout. Hij bokte altijd in het parcours, maar dat doet hij gelukkig niet meer. We hebben heel veel dressuur gereden om de controle te verbeteren. Springen is het probleem niet.” Ze voegt er snel aan toe: “Hij is super lief, geeft kusjes op commando. Hij doet alles wat ik van hem vraag.”

“Ik ben nu veertien jaar en heb nog twee jaar bij de pony’s om internationaal te rijden. Dat is voor volgend jaar ook het doel. Dat is zeker ook een EK rijden. Daar gaan we vanaf nu ook hard voor trainen. Dit is ons tweede jaar in het ZZ. Panfu van de Bisschop heeft een heel groot hart.” De schimmel is gefokt door de bekende Belgische fokker Tom de Craene van Stoeterij Den Bisschop. Paardrijden is niet echt een familieding bij huize Hazeleger. “Mijn vader en neef rijden jachten, maar verder ben ik de enige die rijd. Ik heb ook wel cross-lessen gehad, maar springen vind ik toch wel het leukste.

Harcour prijs | klasse ZZ categorie D/E
1. Renee Hazeleger (PC Voorwaarts, Essen) - Panfu van de Bisschop, 0/0/71.05 sec.
2. Liz Meenhuis (PCde Rossruiters, Rossum Ov.) - Orlando, 4/0/66.69 sec.
3. Siebe Leemans (PC de Drie Beerzen, Oost West en Middelbeers) - Orchid´s Lonette, 4/0/67.57 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto FotoTrailer

Geplaatst op: