Liv Linssen en Jack of Hearts veroveren kampioenstitel in klasse B cat. D/E

Onder toeziend oog van haar ouders veroverde de pas achtjarige Liv Linssen met haar pony Jack of Hearts de winst in de klasse B in de pony categorie D/E. De amazone uit het Limburgse Kessel reed een mooie foutloze barrage en bracht de tips van de jury uit haar eerste omloop netjes in de praktijk. “Ik was best wel zenuwachtig, maar papa en mama hebben me heel goed geholpen”, vertelt de winnares.

Liv Linssen met Jack of Hearts

Terwijl vader Roger de gewonnen deken op de pony legt, vertelt moeder Anouk de Ruijter dat ook zij best zenuwachtig was. “Ik rij liever zelf een drie sterren Grote Prijs, dan dat ik bij Liv langs de kant sta te kijken. Ze is zo heerlijk onbevangen en ook zeker niet bang. Dat helpt absoluut. We hebben deze pony gekocht van Danique Swagemakers, zij heeft hem zelf zadelmak gemaakt en opgeleid, maar ze werd er te groot voor. Dat hij nu zo braaf met Liv loopt, daar geniet iedereen van”.

Liv vertelt trots dat ze inmiddels dikke vrienden is met haar pony. “In de stal komt hij altijd naar me toe. Hij is nooit boos en hij houdt van knuffelen. Met rijden moet ik alleen wel opletten dat hij niet te langzaam gaat. Ik vond het parcours vandaag niet heel moeilijk, maar mijn pony heeft ook al wel veel hoger gesprongen. Ik was het eens met de jury, die zei dat ik soms een te dichte afstand had en een keer in de verkeerde galop landde. Dus daar ga ik thuis op oefenen”.

Liv verzamelde een mooi punten totaal van 82. Er was een amazone die daar overheen ging, Faye Louise Vos. Ze kreeg van de jury in totaal 90 punten toegekend, maar helaas tikte haar pony Princeton Van De Beekerheide op de insprong van de dubbel een balk uit de lepels.

Harcour Prijs | klasse B categorie D/E
1. Liv Linssen (PC De Maasruiters, Kessel) - Jack of Hearts, 0/82.00 punten
2. Maartje Lont (PC De Wieringermeerruiters, Wieringermeer) - Emma de l'Eguille, 0/75.50 punten
2. Ella Wolleswinkel (PC De Karwats Blerick, Blerick/Venlo) - Dexter, 0/75.50 punten

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's door Digishots

Geplaatst op: