Na EK-teamzilver Hippiade-goud voor Evi van Rooij

“Het scheelde maar heel weinig”, zegt Evi van Rooij, de winnares van de koningsklasse Z2 DE. “Over het drafgedeelte was ik heel tevreden. De galoptour kon wat beter, vond ik. Een jurylid had mij heel hoog, waardoor ik net won. Ik heb al veel titels gewonnen. Ik wist dat het vandaag een echt sterke rubriek zou worden. Ik had niet verwacht te winnen. Samen met Floor, Robin en Mickey heb ik zilver behaald op het EK met het team. Individueel was ik achtste. Dit is dan wel een mooie bekroning van het jaar. Mijn ouders staan altijd voor me klaar en ik heb veel te danken aan de lessen van Imke Schellekens en Marlies van Baalen. Mijn pony King Stayershof’s Jango was heel fit na het EK en dat kon ik vandaag ook nog wel merken.”

Zilver was voor Lara van Nek met Bauman’s Despino. “Ik mag nog twee jaar bij de pony’s rijden. Volgend jaar moet ik de keuze maken tussen de Junioren en de pony’s. Ik rijd elke dag een pony en een paard. Voor mij is het niet zo moeilijk om het te combineren.”

Floor van der Kuil straalt met brons. “Ik had in beide proeven een foutje, maar ben toch heel tevreden. Mooi om zo mijn ponytijd af te sluiten met een bronzen medaille.”

Dressuur klasse Z2 cat. D/E
1. Evi van Rooij (St. Jacobus, Den Dungen) - King Stayerhof's Jango, 73,889% + 76,000%
2. Lara van Nek (Putsche Ruiters, Bernisse) - Baumann's Despino, 76.068% + 75,958%
3. Floor van der Kuijl (Hummelo, Bronckhorst) - Champ of Daily, 73.675% + 75,958%

Klik hier voor de uitslagen.

Foto FotoTrailer

Geplaatst op: