Saskia van Es verrast door vierde KNHS-titel in de klasse Z2

Met een percentage van ruim 75% in de Kür op muziek pakte Saskia van Es vandaag de titel in de klasse Z2 op de Hippiade. Saskia is met haar paard Italo geen onbekende in Ermelo want in de afgelopen twee jaar schreef ze maar liefst vier keer het KNHS Kampioenschap op haar naam.

Hoewel ze op het podium de gouden plak omgehangen kreeg, is ze wel zo eerlijk om toe te geven dat ze dit weekend niet haar beste proeven ooit reed. Saskia: "Op vrijdag reden we de eerste proef en was mijn paard een beetje moe. In de Kür op zaterdag maakte ik zelf een paar kleine slordigheidsfoutjes en heb ik voor mijn gevoel wat laten liggen. Ik was dus best wel verrast dat we vandaag wonnen. Gelukkig is het een teamprestatie en heeft mijn paard me er vandaag super doorheen geholpen."

Saskia vervolgt: "Dat Italo fantastisch kan lopen is absoluut geen twijfel over. Hij is nu pas zes jaar en op driejarige leeftijd ben ik met hem begonnen in het L2. Sinds die tijd zijn we maar liefst vier keer Limburgs Kampioen en vier keer KNHS-kampioen geworden. Dat vind ik zeker heel bijzonder. Hij heeft gewoon alle kwaliteiten die je nodig hebt in een dressuurpaard. Het werk voor de Subtop gaat hem zo vreselijk makkelijk af, ik moet juist proberen om hem daarin wat af te remmen. Hij krijgt nu eerst lekker drie weken vakantie want het is een zwaar seizoen geweest, daarna gaan we rustig weer een stapje verder."

Dressuur klasse Z2 Kür op Muziek
1. Saskia van Es (Personality, Schaesberg) - Italo, 75.125%
2. Mara de Vries (Biesboschruiters, Werkendam) - Icerole DVB, 74.083%
3. Annemieke Vincourt - Krom (Millenniumruiters, De Wolden) - High Society, 73,917%

Klik hier voor de uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: