Kampioenslinten voor Kim Noordijk, Simone Both en Mara de Vries

Zondag 10 februari werden bij Hippisch Centrum Dordrecht de regiokampioenen dressuur in de klassen L1, M1 en M2 paarden gehuldigd. In de klasse L1 reed Kim Noordijk (Werkendam) de hengst D'Joep naar een monsterscore van 73,25%. In de klasse M1 was het kampioenslint voor Simone Both (Oudenhoorn) met I am Special TC en in de klasse M2 voor Mara de Vries (Pouderoijen) met Icerole DVB.

Naast de kampioenslinten en een mooie deken ontvingen deze kampioenen vandaag ook de kampioens-pin en toegangskaarten voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019, die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden. Hippisch Centrum Dordrecht verzorgde samen met een aantal sponsors nog leuke dagprijzen.

Hengst D'Joep blijft imponeren
Na overwinning in de klasse L1 bij de regiokampioenschappen en de Hippiade afgelopen zomer, zetten Kim Noordijk en de hengst DJoep vandaag hun zegetocht voort in de klasse L2. Met een score van 73,25% reed de combinatie zich bijna 3% los van de op plaats twee en drie geëindigde Mara de Vries (Poederoijen). Mara de Vries zal voor de landelijke indoorkampioenschappen een keuze moeten maken uit Jalila DVB waarmee ze met 70,792% op een mooie tweede plaats eindigde en Probarn Julavanck PP waarmee ze met 69,208% derde werd. Sanne de Vos (Aalburg), die met Jaguar vierde werd verdiende ook een startbewijs voor de indoorkampioenschappen in Ermelo.

 

I am Special TC maakt z'n naam waar in klasse M1
In de klasse M1 stelde Simone Both (Oudenhoorn) de geweldig bewegende vos van Tim Coomans, I am Special TC, zeer overtuigend voor. Met een percentage van 70,958% won de combinatie afgetekend de klasse M1. Reservekampioen werd Mascha Zandvoort (Rotterdam) met Icola. Met vier afvaardigingen in de klasse M1 waren er vandaag ook startbewijzen voor de landelijke indoorkampioenschappen voor Madelon Magermans-Eekhof (Rotterdam) en Incredible en voor stalruiter van Tim Coomans Lieve Groenenberg (Zuid-Beijerland) en Iron Lady.

Mara de Vries wint klasse M2
Na mooie klasseringen in de klasse L2 met Jalila DVB en Probarn Julavanck PP wist Mara de Vries in de klasse M2 met Icerole DVB beslag te leggen op de regiokampioenstitel en bijbehorende rozet, deken, pin en prijzen. De combinatie behaalde een score van 68,735%. Reservekampioen in de klasse M2 is Claudia Grundmann (Waddinxveen) met Harvey. Ook in deze klasse mogen vier combinaties Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke kampioenschappen. De overige twee startbewijzen zijn voor Maaike Westdijk (Standaardbuiten) met Harry en Cathelijne Brinkman (Rotterdam) met Galopin.

"Als ik de jury mag geloven hebben we vandaag bijzonder talentvolle paarden in de ring gezien die zeer professioneel werden voorgesteld," zegt bestuurslid Robbert van Gelder. "Ik heb zelf ook volop genoten van die fantastisch bewegende paarden. Maar ook zeer veel respect voor de ruiters en amazones die zo'n brok energie en beweging fantastisch door de baan sturen. En last but not least, veel dank aan de accommodatie waar we dit laatste indoor regiokampioenschap dressuur hebben gehouden. Alles was super voor elkaar!"

UITSLAG REGIOKAMPIOENSCHAP DRESSUUR PAARDEN  L2 T/M M2 DORDRECHT 10-02-2019 KLIK HIER

 

Geplaatst op: