KNHS Indoorkampioenschappen gaan op 2 maart van start

Alle weekenden in maart staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van de Indoorkampioenschappen. Het eerste KNHS Indoorkampioenschap is dat van de Subtop dressuur. Deze titelstrijd wordt op 2 maart verreden. Na de Subtop volgende de dressuur paarden en pony’s. De springruiters komen de laatste twee weekenden van maart in actie.

Subtop 
Doordat er minder combinaties aan de start komen dan verwacht op het Subtop kampioenschap, is het programma aangepast. Alle wedstrijden worden  nu op 2 maart verreden.
De inschrijving voor het KNHS Kampioenschap Senioren – Grand Prix, Young Riders, Junioren, U25 en Children was open. Voor de klassen Lichte Tour een ZZ-Zwaar hebben de deelnemers zich via voorrondes geselecteerd.
Kijk hier voor een overzicht van de geselecteerde deelnemers in de Lichte Tour en ZZ-Zwaar. De startlijsten van dit kampioenschap komen uiterlijk 25 februari online.

Bekijk hier het nieuwe programma voor zaterdag 2 maart 2019.

Dressuur
In de weekenden van 8 en 9 maart en 15 en 16 maart komen de beste paarden en pony dressuurcombinaties van de verschillende regiokampioenschappen aan de start. 
Vrijdag 8 maart strijden de paarden in de klassen L1, L2 en M1. Zaterdag 9 maart zijn het de pony combinaties in de klasse B cat. AB/C/DE, L1 AB/C/DE, M1/M2 AB/C/DE die voor het kampioenschap  gaan.
Vrijdag 15 maart komen de sterkste paarden combinaties in de klassen M2, Z1, Z2 en het ZZ-Licht aan de start. De dressuurkampioenschappen worden afgesloten op 16 maart met het kampioenschap voor de B-paarden en de pony’s klasse L2 AB/C/DE en  Z1/Z2 C/DE.

Springen

De KNHS Indoorkampioenschappen springen beginnen met de ponycombinaties. Op vrijdag 22 maart worden het kampioenschap B-springen verreden. In dit rijstijlkampioenschap staat bondscoach Edwin Hoogenraat als jurylid in de baan en voorziet de combinaties direct na hun parcours van de nodige handige tips en cijfers. Zaterdag 23 maart staan de klasse L, M, Z en ZZ voor de diverse pony categorieën op het programma. 
De springpaarden sluiten de rij. Op vrijdag 29 maart staat het rijstijl kampioenschap in de klasse B op het programma. Zaterdag 30 maart wordt er gestreden om medailles in de klasse L. M, Z en ZZ.  
Parcoursbouwer is tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen in handen van Paul Rooijmans en assistent Ard van den Eertwegh.

Prijsuitreikingen
Tijdens alle KNHS Indoorkampioenschappen dressuur 2019 worden de kampioenen gehuldigd zonder dat het paard of de pony hierbij aanwezig is in de piste. Dit op verzoek vanaf meerdere fronten. De afgelopen jaren leverde de prijsuitreikingen meermaals stressvolle en spannende situaties op en bovendien moeten de paarden en pony’s soms heel lang wachten en weer speciaal worden opgezadeld. De winnende ruiters worden uiteraard nog wel uitgebreid en feestelijk gehuldigd tijdens de prijsuitreikingen. Bij het springen volgt de prijsuitreiking wel direct na de barrage te paard.

Photobooth
Op het buitenterrein komt bovendien een photobooth waar alle deelnemers met hun paard op de foto kunnen.
Voor mooie actiefoto’s tijdens de wedstrijd is het team van Digishots weer aanwezig. 

Volg de kampioenschappen
* Je bent van harte welkom om te komen kijken op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, toegang en het parkeren is gratis. Voor de liefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om te komen, zijn de wedstrijden zijn ook live online te volgen via ClipMyHorse.
* Meer informatie en het volledige programma van de KNHS Indoorkampioenschappen is te vinden op: www.knhsindoorkampioenschappen.nl
* Volg de KNHS op FacebookTwitter of Instagram, ook daar zal regelmatig nieuws gepubliceerd worden.
* Gebruik de #IKERMELO2019, zodat de leukste foto’s en filmpjes allemaal goed herkenbaar en te vinden zijn.

We wensen iedereen veel plezier en alle deelnemers alvast heel veel succes!

#IKErmelo2019

Foto: Digishots

Geplaatst op: