Sterke Zuid-Hollandse dressuurcombinaties door naar landelijke dressuurkampioenschappen

Bij Manege Het Blauw Gele Vendel in Pijnacker werd er gestreden om de regiokampioenstitels dressuur in de klasse Z1 paarden en de klassen Z1 en Z2 pony's. Bij de paarden behaalde Samantha van der Rest (Pijnacker) de hoogste score (65,882%) met Honest Love. In de klasse Z1 bij de pony's was het kampioenslint voor Anne Sophie Sueters (Alphen a/d Rijn) met Navajo (klasse Z1-C) en Danique Carton (Zoetermeer) met Baron (Z1-DE) en in de klasse Z2 voor Lara van Nek (Wijdewormer) met FS Don't Worry.

Naast de kampioenslinten en een mooie deken ontvingen deze kampioenen vandaag ook de kampioens-pin en toegangskaarten voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019, die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden.

Samantha van der Rest kampioen klasse Z1 paarden
In beide proeven wisten Samantha van der Rest haar paard Honest Love de concurrentie achter zich te houden. Reservekampioen in de klasse Z1 werd Mascha Zandvoort (Heesbeen) met Hopi Moki. In deze klasse zijn er ook startbewijzen voor de nummers 3 en 4, Stephanie Kooijman (Bergen op Zoom) met Happy Salsa en Isabeau Breure (Oude Tonge) met Detroit VDJ.Complete afvaardiging in klasse Z2 rijdt score boven 70%
Bij de pony's heeft de volledige afvaardiging naar de landelijke indoorkampioenschappen in de klasse Z2 een score boven de 70% behaald. Kampioen Lara van Nek reed met Beaumann's Despino een hele knappe Kür op Muziek wat haar een totaalscore van 71,775% opleverde. Morgan Walraven ('s Gravendeel) werd reservekampioen met Devill's Kiss Naoni en een totaalresultaat van 70,388%. Shanna Baars (Nieuw-Vennep) werd derde met Wonderful Girl en een score van 70,133%.

Anne Sophie Sueters en Danique Carton kampioen in klasse Z1 pony's
In de klasse Z1 bij de pony's zijn vandaag twee kampioenen gehuldigd. In de categorie C was dat Anne Sophie Sueters met Navajo, deze combinatie zal de regio Zuid-Holland ook vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoorkampioenschappen. In de categorie DE was het kampioenslint voor Danique Carton en haar pony Baron met ruim 2% voorsprong op reservekampioen Isabella Klein (Zoetermeer) en Falco F. Beide combinaties mogen de regio Zuid-Holland in deze categorie vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoor kampioenschappen.

Afgevaardigden naar de landelijke indoorkampioenschappen moeten zich zo snel mogelijk inschrijven via mijnknhs.nl om hun startbewijs zeker te stellen.

"Ik heb veel positieve feedback gekregen vandaag" zegt Diana Dessing bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland. "De jury was lovend over de kwaliteit van de deelnemers, vooral in de klasse Z2 pony's werd ijzersterk gereden. Ook deze locatie is fantastisch om een regiokampioenschap te organiseren."

Klik hier voor de volledige uitslag

Geplaatst op: