Eerste weekend Brabantse Indoorkampioenschappen dressuur

De eerste Brabantse Kampioenen indoor 2019 op de splinternieuwe bodem van manege De Molenheide in Schijndel zijn gehuldigd! Sjuul Spelt werd kampioene in de zwaarste klasse, het ZZ-L. Chiel van Bedaf had in deze klasse veel pech. Hij liep de titel mis door haperende muziek in de kür.

Klasse M1: Joyce van Opbergen 1e Brabants Kampioen op de nieuwe bodem!
De eerste Brabantse Kampioenen indoor 2019 op de splinternieuwe bodem van manege De Molenheide in Schijndel zijn gehuldigd! In de Klasse M1 ging de titel naar Joyce van Opbergen met haar paard Ibiza. Het zilver ging naar José van Haaren en als 3e mocht Wenda Welten het podium beklimmen!

Klasse M2: overtuigende overwinning voor Anouk Ivits
In het M2 ging de zege naar Anouk Ivits met haar paard Iris die met ruim 5% de nummer 2 Danielle Houvast met haar paard iPad versloeg! Josan van den Broek met Iloy kreeg het brons omgehangen en deze 3 dames gaan de strijd weer met elkaar aan op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo!

Klasse Z1: Power to the Girls!
In de overkamping van het Z1 was het een dames aangelegenheid! 6 Dames mochten hun paard voor de tweede keer aan de jury presenteren en dat resulteerde in het Brabants Kampioenschap voor Jaimy Jongman met haar soepel bewegende paard Hisjena. Zij wonnen zowel de eerste als de finaleproef! Het zilver ging naar Judith van Gennip met de ervaren Romek W en Iris Houweling met Higgins ging met het brons naar huis!

Klasse Z2: Power to the Boys!
Bekende namen in de klasse Z2 en een sterk deelnemersveld dat in de 1e proef gedomineerd werd door de heren! Chiel van Bedaf won deze proef met een mooie score van ruim 69% op de voet gevolgd door Lars Op ’t Hoog. Uiteraard mochten deze twee heren de kür op muziek rijden, zoals ook Nienke Monden, Femke de Laat, Micky Schelstraete, Joyce Lenaerts, Joyce van Opbergen en Pem Verbeek.
Femke de Laat met haar knappe zwarte hengst Hashtag won overtuigend de kür op muziek, maar een vierde plaats in de eerste proef was niet genoeg voor het Brabants Kampioenschap, maar wel een mooie tweede plaats. Lars op ’t Hoog liet wederom een correcte foutloze proef zien en dit maakte hem tot Brabants Kampioen van de klasse Z2! Chiel van Bedaf won de bronzen medaille door 2 stabiele nette proeven te laten zien.
Deze 3 toppers hebben door deze prestaties hun ticket naar het NK alsook naar Indoor Brabant verdiend!

Klasse ZZL: Dubbel feest voor Sjuul Spelt!
Chiel van Bedaf won de eerste proef van het ZZL met zijn Ampère-afstammeling Floris, net zoals bij het Z2. De tweede plaats ging naar Rianne van de Werken met Eros en als derde gekwalificeerd voor de kür op muziek was Sjuul Spelt met haar Viper.
Dat het allemaal eerst nog maar eens moet gebeuren, bleek te meer in deze kür op muziek voor de klasse ZZL. De als eerst geplaatste Chiel van Bedaf had ontzettende pech met zijn muziek, waardoor het voor hem onmogelijk werd om zijn kür te rijden. Na jury-beraad mocht Chiel verder met zijn kür op de plaats waar de muziek haperde, maar dit gaf hem niet meer de punten voor zijn artistieke prestatie die hij nodig had voor de overwinning. Uiteindelijk werd Chiel derde, mooie prestatie, maar ook een grote teleurstelling. Rianne van de Werken met haar grote vos Eros werd  tweede en wat een feest voor de jarige  Sjuul Spelt! Door een derde plek in de eerste proef en een mooie tweede plaats in de kür op muziek werd zij Brabants Kampioen met Viper! Dubbel feest! Anouk van den Brand sluit aan bij deze drie toppers en zij mogen de strijd weer met elkaar aangaan op het NK in Ermelo en op Indoor Brabant.

Klasse B: Top 3 boven de 70%
Unaniem op de eerste plaats in de klasse B en daarmee Brabants Kampioen werd Evi van Mensvoort met haar paard Wim. Zij behaalden een mooie score van bijna 71% en bleven daarmee de nummer twee Nandipha Steglich met Cartouche Zina net voor op de voet gevolgd door Desi Hermens met Goldwijn. Alle drie deze combinaties behaalden een score van boven de 70%.

Klasse L1: Kim Koolen Brabants Kampioen met monsterscores!
Door de eerste proef te winnen met meer dan 77% plaatste Kim Koolen met haar prachtige zwarte hengst For Ferrero zich voor de finaleproef die zij ook met glans won met een percentage van 72,1%! Saskia van Ooststroom met haar paard Jaguar US eindigde op een mooie tweede plaats met een score van 71,8%. Senna van de Gevel maakte de top 3 compleet met haar paard Hassan van de Baltushoeve SD en reed een percentage van 68,7% bij elkaar!

Klasse L2: Stuivertje wisselen
Met de uitslag van de klasse L2 dressuur paarden werd het eerste weekend van de Brabantse Kampioenschappen afgesloten. Het laatste kampioenslint werd omgehangen bij Toby Horsting met zijn bruine merrie Jàdore Bek, een afstammeling van de hengst Bojengel! Anja Wijgerse die met haar paard Elsa Rosa Toby in de eerste proef nog een plaats voor bleef, moest nu genoegen nemen met de tweede plaats. De bronzen medaille ging naar de amazone uit Leende Daniëlle Houtvast met haar paard Jasper W.

Geplaatst op: