Zuid Holland: Eerste indoor regiokampioenschap dressuur levert veelbelovende kampioenen op

Zondag 20 januari stond in Nieuwe Wetering als eerste indoor regiokampioenschap van 2019 het regiokampioenschap dressuur voor paarden in de klasse B en L1 op het programma. Op de fraaie accommodatie van Manege Hoogenboom Ruitersport en met RSV De Wetering als gastheer zagen we tijdens dit eerste indoorkampioenschap al meteen veel getalenteerde paarden en ruiters in de baan. Eline Borst (Heukelum) met Izarky Sb werd gehuldigd als kampioen in de klasse L1 en in de klasse B was het Ilse Olivier (Rockanje) met Invito. Naast de kampioenslinten en een mooie deken ontvingen deze kampioenen vandaag ook de kampioens-pin en toegangskaarten voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019, die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam plaatsvinden.

Eline Borst onbetwist winnaar in klasse L1
Zowel in haar eerste proef als in de finale wist Eline Borst haar Johnson afstammeling Izaryke Sb overtuigend voor te stellen. Met een eindpercentage van 67,042% was zij onbetwist winnaar in de klasse L1. Naast Ilse mochten ook reservekampioen Jessica van den Bosch met Irish Waard en de nummers 3 en 4, Romy Vos (Barendrecht) met Zoe en Charlotte van Eijmeren (Maasland) met Grenoble hun startbewijs voor de landelijke kampioenschappen in Ermelo in ontvangst nemen.

Afvaardiging klasse L1 v.l.n.r. Charloytte van Eijmeren - Romy Vos - Jessica van den Bosch - Eline Borst

Ilse Olivier en Jolie beste combinatie in de klasse B
Na de eerste proef waren er vier combinaties met een score boven 66%. Dat maakte de finale in de klasse B heel spannend. Uiteindelijk wisten Ilse Olivier en Jolie een totaalscore te behalen van 66,417% goed voor de kampioenstitel. Met een score van 66,00% werd Suzanne van Os (Maasdijk) met Domino P reservekampioen. Er mogen voor Zuid-Holland drie combinaties naar de landelijke indoorkampioenschappen, die derde startplaats was voor Yulan Visser (Delfgauw) met Kasparov.

 

Afvaardiging klasse B: Ilse Olivier, Suzanne van Os en Yulan Visser 

"De wedstrijd vandaag was een zeer geslaagde start van de Indoor regiokampioenschappen," zegt Diana Dessing bestuurslid wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland. "Buiten was het koud maar binnen vond een verhitte strijd plaats met veelbelovende ruiters en talentvolle paarden."

Het programma voor de overige indoorregiokampioenschappen:

27 januari paarden dressuur Z2 en ZZL – Biesboschruiters Werkendam
27 januari pony’s B t/m M2 – Manege Prinsenstad Delft
3 februari pony’s klasse Z1/Z2 & paarden klasse Z1 – BlauwGele Vendel Pijnacker
10 februari paarden klassen L2 t/m M2 – Hippisch Centrum Dordrecht
16 februari Randstadcup pony’s en paarden Z/ ZZ springen – Voornruiters Utrecht
17 februari springen pony’s klasse B/M – Manege Prinsenstad Delft
24 februari springen paarden klasse B/M – RMO Maasdijk

Geplaatst op: