Esmee Donkers gaat met indoorkampioen Young Riders titel naar huis

Het KNHS-Centrum staat vandaag in het teken van de indoorkampioenschappen 2019. In de middag werd er gestreden om de titel indoorkampioen Young Riders. Esmée Donkers reedt met Chaina ruim drie procent los van de nummers 2 en won de rubriek met een score van 72,206%.

Met het paard Chaina is zij opgenomen in het A-kader dressuur en haalde op het EK van 2018 niet alleen tweemaal een gouden individuele medaille maar behaalde zij ook een zilveren teammedaille.

Na de prijsuitreiking spraken wij een trotse Esmée: "Het was fantastisch! We waren al een tijdje niet meer de ring in geweest dus het was even wennen maar het is super gegaan. Er zijn kleine dingetjes in de proef die ik iets meer had moeten finetunen maar overall ben ik heel erg tevreden."

Komend seizoen

Esmée wil dit jaar deelnemen aan de observatiewedstrijden en haar doel is het bemachtigen van een team-plaats. Ze heeft het hoogste mogelijke behaald en gaat de afweging maken of zij door wil trainen naar de U25 klasse.

Met 69,069% won Diana van de Bovenkamp op Evita Ronia het zilver. Brons was voor Demy Kurstjens en haar  Kingsley Chaplin DK met 68,529%.

Uitslag
Young Riders Horka Prijs
Goud Esmee Donkers (Venhorst) - Chaina (v. Sir Donnerhall), 72,206%
Zilver Diana van de Bovenkamp (Voorthuizen) - Evita Ronia (v. Westpoint), 69,069%
Brons Demy Kurstjens (Helvoirt) - Kingsley Chaplin DK (v. Johnson), 68,529%

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: