IK Ermelo 2019: 13-jarige Wesley de Boer M-kampioen

De jongste ruiter was al de routine de baas in het KNHS Indoorkampioenschap M-springen voor paarden. De 13-jarige Wesley de Boer reed zeer professioneel naar de overwinning met Esprit De Pomme.

In het M-kampioenschap wisten 18 combinaties foutloos de finish te bereiken over het parcours van Paul Rooijmans. In de barrage wisten slechts 4 combinaties dit te herhalen, alle andere kregen in hun haast naar de finish fouten.

Wesley de Boer streed vorige week nog mee met de pony’s in de klasse ZZ, maar verreed zich toen volgens zijn eigen zeggen in een lijntje en kreeg daardoor twee fouten. “Vandaag ging het gelukkig wel heel goed”, vertelt de middelbare scholier blij. “Dit paard werd eerst gereden door de stalruiters van mijn vader, maar nu mag ik er mee rijden. Binnenkort mag ik ook met haar naar het buitenland voor de Children rubrieken."

Wesley de Boer reed Esprit De Pomme zeer professioneel naar de overwinning in de M.

Merrie Esprit De Pomme (Berlin x Jus de Pomme) kwam op de trainings/handelsstal van Marcel de Boer met het oog op de verkoop, maar nu mag ze zeker nog even blijven. “Wesley kan super met haar rijden, als je dit kunt doen met je kinderen samen is toch het mooiste”, vertelt de trotse vader.

Marcel de Boer komst zelf vanmiddag ook nog in actie in het ZZ-springen, net als twee van zijn stalruiters. “We zijn met vier paarden van huis gegaan, dan is dit wel een mooi begin”, we zullen zien hoe het verder gaat.

M-springen Nederlandse Loterij prijs
Goud Wesley de Boer (Nieuwleusen) - Esprit de Pomme (v. Berlin), 0/0/34.32 sec
Zilver Luc van Horen (Helden) - High Fidelity (v. Spartacus), 0/0/35.13 sec
Brons Eline Moerings (Oud Gastel) - Bardesther (v. Cardento), 0/0/36.67 sec

Kijk hier voor alle uitslagen

Het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen is ook weer te volgen via Clip My Horse

Foto’s DigiShots

Geplaatst op: