IK Ermelo 2019: Eline Slager en ervaren Bengel winnen L titel

Op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen 2019 werd het eerste kampioenslint uitgereikt aan Eline Slager. De 16-jarige amazone reed haar ervaren Bengel scherp en foutloos door de barrage van de klasse L.

In het L kampioenschap gingen 50 combinaties van start waarvan er 23 met een foutloos pascours doordrongen tot de barrage. In die barrage bleven er 13 wederom foutloos.

 

Eline Slager en Bengel op weg naar de titel in de klasse L

Kampioene Eline Slager, die ook met de pony’s al succesvol was, is vol lof over haar Bengel. “Ik rijd Bengel nu ongeveer een half jaar. Hij denkt altijd mee en helpt me altijd. We hebben Bengel gekocht al leerpaard voor mij en dat gaat top. Het was een fijn parcours met veel lange lijnen in de barrage en dat past mij goed met dit paard”, vertelt de Havo 4 scholiere.

“Ik ging naar dit kampioenschap gewoon met het idee om goed mijn best te doen en dan te zien wat het wordt. Voor de barrage was het alles of niets en het is gelukt. In de toekomst wil ik graag verder in het springen en naar de hogere klassen”, vertelt de kampioene.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschappen 2019 springen paarden

L-springen om de Horka prijs
Goud Eline Slager (De Wijk) - Bengel (v. Lupicor), 0/0/33.80 sec
Zilver Pleun van der Vleuten (Sint Oedenrode) - Gerdina (v. Diarado), 0/0/33.89 sec
Brons Shannon van Manen (Ede) - Golddigger (v. Brainpower), 0/0/36.35 sec

Kijk hier voor alle uitslagen

Het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen is ook weer te volgen via Clip My Horse

Foto’s DigiShots

 

 

Geplaatst op: