IK Ermelo 2019: Ponytoppers zijn klein maar dapper *Update*

Vandaag, zaterdag 23 maart, staat het KNHS Indoorkampioenschap 2019 geheel in het teken van de springpony’s. De beste combinaties strijden om de titels in de klassen L, M, Z en ZZ.

In de eerste rubriek van de dag waren het de Cat. A/B pony’s die van start gingen in het L-springen. Van de 19 starts bleven er 15 foutloos en die mochten daarmee door naar de barrage. In die barrage ging het hard, heel hard. Onder luide aanmoedigingen van het publiek toonden veel pony’s hoe trouw ze zijn.

De titel ging naar de tienjarige Marlou Kouters met haar 19-jarige troef Peggy. Marlou is de derde van de zusjes Kouters die leert rijden op de trouwe, dappere Meggy. De amazone straalt van oor tot oor, na haar winnende rit. “Ik rijd nu twee jaar met haar, we hebben al heel veel gewonnen, maar nog nooit het kampioenschap in Ermelo.”

De tienjarige Marlou Kouters met haar 19-jarige troef Peggy

Ook M & M, die met Jezebel Visser tweede werd in het kampioenschap heeft er al heel wat rondjes op zitten met haar 22 jaar. 
Andere oude getrouwe in de baan waren onder meer 24-jarige Chester van Faye Louise Vos, de 21-jarige Maxi van Merel van Dongen, de 26-jarige Lullaby van Every van Giersbergen, de 21-jarige Tomahawk van Lisa Schröder, de 25-jarige Tweety van Joy Neuman en de 26-jarige Sultan van Lieke op het Veld. Voor deze laatste was het de laatste wedstrijd, hij mag nu met pensioen.

Ava Eden van Grunsven kampioene L cat.C
In het L-springen categorie C ging de titel naar Ava Eden van Grunsven. De dochter van Anky van Grunsven reed knap rond met haar pony Pino. Anky: “Pino is geweldig, maar van nature niet de snelste pony. We zeggen altijd reken maar niet op een prijs met Pino…”

Ava Eden van Grunsven met haar moeder Anky

Het jeugdjournaal was ook van de partij om de verrichtingen van de dochter van Anky te volgen, maar die extra drukte leek haar niet veel te deren.

De amazone is er helemaal beduusd van “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik vond het best wel spannend met die televisie erbij, maar ik ben zo blij nu. Pino is niet de snelste maar het ging wel echt heel goed vandaag. Ik kon heel kort draaien.”

Ava Eden in actie

Dorris Versteijnen met routinier Fleur L D/E-kampioene
In het L-springen voor de Cat D/E pony’s ging de overwinning naar de 12-jarige Dorris Versteijnen. Ook Dorris had een routinier onder het zadel, haar Fleur is inmiddels 18 jaar. Dorris zit in de HAVO/VWO brugklas en heeft naast het rijden van haar pony nog een bijzondere hobby, ze speelt cello. “Fleur is heel lief en gek op knuffelen. Ik heb al best veel met haar gewonnen, ze is het beste als we op snelheid mogen rijden”, vertelt de kampioene.

Dorris Versteijnen in actie met haar routinier Fleur

Sarah Heynert met Beau Surprise en Lisanne Stroeve met Reigershoeve Dirk volgden. Van de dertig combinaties kwamen er 19 in de barrage van de Divoza prijs waarvan er acht wederom foutloos bleven.

Klasse L cat. A/B Harry's Horse prijs
Goud Marlou Kouters (Kruisland) - Peggy, 0/0/30.89 sec
Zilver Jezebel Visser (Geldrop-Mierlo) - M & M, 0/0/31.83 sec
Brons Lynn van Lierop (Asten) - Meladelle's Bona Dea, 0/0/32.75 sec

Klasse L cat. C Horka prijs
Goud Ava Eden van Grunsven (Erp) - Pino, 0/0/35.23 sec
Zilver Jens Heesakkers (Berlicum) - Bokkesprong Chris, 0/0/36.10 sec
Brons Mayke Leusink (Rekken) - Magic, 0/0/36.72 sec

Klasse L cat. D/E Divoza prijs
Goud Dorris Versteijnen (Riel) - Fleur, 0/0/31.90 sec
Zilver Sarah Heynert (Overloon) - Beau Surprise, 0/0/33.23 sec
Brons Lisanne Stroeve (Slagharen) - Reigershoeve Dirk, 0/0/34.72 sec

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: