IK Ermelo 2019: Springkampioenschappen van start met pony’s *UPDATE*

De KNHS Indoorkampioenschappen 2019 zijn van start gegaan met het springen. Als eerste waren de springpony’s in de klasse B aan de beurt. Bondscoach Edwin Hoogenraat is de jury van dit rijstijl kampioenschap. De parcoursbouw dit weekend is in handen van Paul Rooijmans en Ard van den Eertwegh.

Kampioene B-springen Cat. A/B werd de negenjarige Naita van der Velden met de 23-jarige Vanity. Bondscoach Edwin Hoogenraat gaf de amazone 84.5 punten. “De amazone reed heel netjes, en zat heel mooi op haar pony. Ze reed het parcours ook heel goed in een tempo”, vertelt Hoogenraat.
Naita was eerder al heel succesvol op de KNHS Indoorkampioenschappen. Eerder won ze al het kampioenschap L2 dressuur voor Cat. C pony’s.

 

De negenjarige Naita van der Velden met de 23-jarige Vanity

Bij de categorie C bleven zeven combinaties foutloos in de eerste omloop en alle combinaties wisten ook in de barrage weer zonder fouten te blijven. De titel ging hier naar de 12-jarige Kimberly Barrois met haar Sally van de Zandkant. De kampioene van de Regio Limburg kreeg maar liefst 89 stijlpunten. Hoogenraat: "Kimberly heeft een hele mooie houding en zit en daarbij een zeer goede samenwerking tussen hand en been waardoor ze een goede controle heeft."

Een gelukkige Kimberly Barrois die goud won met Sally van de Zandkant

Bij het kampioenschap klasse B voor D/E pony’s ging de overwinning naar de pas 9-jarige Vince Nanning met zijn 20-jaar jonge pony Tomboy. In de eerste omloop kreeg Vince 84 punten voor zijn rijstijl, in de barrage was hij toch een beetje zenuwachtig waardoor het net iets minder goed ging. De mooie score van 82 punten was wel goed genoeg voor de overwinning. Als tweede eindigde Julia Kapteijn die juist een betere barrage dan eerste manche reed en 80 punten scoorde in de tweede omloop. Edwin Hoogenraat was enthousiast over het talent van kampioen Vince die naast ruiter ook een enthousiast voetballer is. “Zeker voor zo een jonge ruiter heeft hij een hele mooie natuurlijk zit en veel balans. Vince heeft ook duidelijk heel veel overzicht en een goed gevoel voor ritme.”

De pas 9-jarige Vince Nanning is met zijn Tomboy kampioen B-springen Cat D/E

Uitslagen
Klasse B cat. A/B Horka prijs
Goud Naita van der Velden (Gemonde) - Vanity, 0/0/84.50
Zilver Tatum Stijf (IJsselmuiden) - Bartje, 0/0/78.00
Brons Floor Neeleman (Nootdorp) - Okki, 0/0/77.50

Klasse B cat. C Pavo prijs
Goud Kimberly Barrois (Echt-Susteren) - Sally van de Zandkant, 0/0/89.00
Zilver Annelin Pot (Borger-Odoorn) - Coco, 0/0/80.00
Brons Robin Windstra (Leek) - Carlos, 0/0/79.50

Klasse B cat. D/E Hartog Prijs
Goud Vince Nanning (Dalfsen) - Tomboy, 0/0/82.00
Zilver Julia Kapteijn (De Meern) – Orchid’s Tiesto, 0/0/80.00
Brons Sakira Rijk (’s Heer-Abtskerke) – Heaven Star van de Distelhoeve, 0/0/76.00

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: