IK Ermelo 2019: Tani Joosten laatste (ZZ) kampioene van de KNHS Indoorkampioenschappen 2019

Net als in de klasse Z wisten in het ZZ vier combinaties zich te plaatsen voor de barrage, die daarmee de vijf weekenden van de KNHS Indoorkampioenschappen afsloot. Het Wilhelmus klonk voor de kampioene Tani Joosten, die als eerste startte, Michel Priemis en Steven Veldhuis, die wel de snelste tijd op de klok zette.

Tani Joosten (19) uit Zevenaar had vandaag twee ijzers in het vuur. In de klasse Z lukte het niet om de barrage te bereiken, maar in de klasse ZZ was ze oppermachtig met de tienjarige Elégance de Pessel (v.Diarado). Ze pakte haar eerste KNHS-titel in haar al succesvolle loopbaan bij de pony’s en junioren. “Ik had een plan van tevoren en dat ging precies zo als ik wilde. Dan maar hopen dat het goed genoeg is”, lacht Tani Joosten.“Elégance is in vorm, ze sprong alle wedstrijden afgelopen weken al heel erg goed. Vandaag pakte het ook heel erg goed uit. Ik zag mijn afstand naar de laatste hindernis en dacht gewoon vol er naar toe.”

“Ik rijd Elégance nu anderhalf jaar voor Bep Arts uit Elst, die haar ook zelf gefokt heeft. Toen ik haar kreeg liep ze net Z. We zijn in het L begonnen en snel doorgegroeid naar dit niveau. Ik heb ook al 1.40m gestart. Ik wil volgend jaar Young Riders met haar gaan rijden. Het NK in Mierlo bij de Young Riders komt voor ons nog net te vroeg. Ik heb nu drie goede wedstrijdpaarden. Ik zit nog op school en het plan is om verder te studeren. Het is verstandig om naast te paarden iets anders te doen, raden ze me aan. Ik zit nu op de Young Talent Academie in Nijmegen, dat is MBO-niveau Marketing & Communicaty en ik wil door naar het HBO. Deze titel voelt heel goed. Dat mag wel vaker.”

Tani Joosten pakte haar eerste KNHS-titel in haar al succesvolle loopbaan bij de pony’s en junioren

De top is volgens Tani nog niet bereikt. “Elégance de Pessel heeft heel veel vermogen gecreëerd de laatste tijd en ik denk dat ze echt nog wel hoger kan dan dit. Daar trainen we ook naar toe. Met dit paard train ik bij Angelie Tap en met mijn eigen paard Carioca de Riverland krijg ik begeleiding van Jurgen Stenfert.”
In de barrage werd het spring- en het galoppeervermogen van de paarden aangesproken. Ook nummer 2 Hamanta B (v. Dakar VDL) raakte het hele kampioenschap geen balk en toonde naast veel inzet een hele mooie beentechniek. Dankzij het fijne rijden van haar ruiter Michel Priemis mocht de schimmelmerrie met het zilver terug naar stal.

Routinier Steven Veldhuis ging er als laatste in de barrage echt voor met de delicate merrie Famariloma (v. Azteca VDL). De route was dezelfde als die van Tani Joosten, de tijd was twee seconden sneller, maar de voorlaatste bovenste balk viel naar beneden. Het brons was hun deel. 
Liz Theelen en Gada moesten al vroeg in hun barrageparcours een springfout incasseren waardoor ze vierde werden. Op de vijfde plaats eindigde de jongste deelneemster, Senna Everse met de KWPN-goedgekeurde Everto.

ZZ-springen Pavo prijs
Goud Tani Joosten (Zevenaar) - Elégance de Pessel (v. Diarado), 0/0/0/33.63 sec
ZIlver Michel Priemis (Balkbrug) - Hamanta B (v. Dakar VDL), 0/0/0/35.97 sec
Brons Steven Veldhuis (St. Isidorushoeve) - Famariloma (v. Azteca VDL). 0/0/4/31.91 sec

Kijk hier voor alle uitslagen

Het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen is ook weer te volgen via Clip My Horse

Foto’s DigiShots

Geplaatst op: