IK Ermelo 2019: Z-titel maakt plaatje compleet voor Sabine Alders

Met slechts vier combinaties in de barrage van de klasse Z had kampioene Sabine Alders uit het Belgische Minderhout maar één strategie. “Alles of niets”, lacht Sabine voorafgaand aan de prijsuitreiking. De 24-jarige amateur was met haar merrie Dorita (v. Namelus R) veruit de snelste en foutloos in de barrage. Dat laatste lukte Jasper Bulthuis ook met de fijn springende Gucci Flamingo, maar de tijd bracht hem het zilver. Renate Beuving deed als laatste een poging om Sabine Alders van de titel af te houden, maar een springfout van Horsinaa (v. Indoctro) was goed voor brons.

"Alles of niets", lacht de kampioene in de klasse Z, Sabine Alders.

“Dit was nog enige dat miste in het plaatje”, vertelt Sabine Alders, kijkend naar de gouden medaille. “Ik was al twee keer Brabants kampioen en gewonnen op Indoor Brabant. Dit is leuk.” Alders woont onder Breda net over de grens in Minderhout en koos er toch voor om in Nederland bij de KNHS te rijden. “In Nederland zijn mooiere wedstrijden. Ik heb ook wel LRV gereden, maar daar ben ik mee gestopt. Dat werd te veel.” Net als voor de Nederlandse wedstrijden koos Sabine ook voor een Nederlands paard, de elfjarige merrie Dorita van de hengst Namelus R. “Ik ben blij met mijn paardje. Het is mijn enige paard. Ik rijd haar vanaf haar derde jaar en heb nooit een ander paard gehad. Ik heb geluk gehad met haar”, vertelt Alders die weliswaar in België woont maar de Nederlandse nationaliteit heeft. “Ze doet altijd heel erg haar best en heel voorzichtig. Het wordt nog een lange reis terug naar huis, maar zeker de moeite waard. Paardensport is voor mij puur hobby.”

In de eerste manche van de klasse Z traden 48 combinaties aan. De helft kwam terug voor de tweede met uiteindelijk slechts vier in de barrage, waarin op het scherpst werd gestreden.

Z-springen Pikeur prijs
Goud Sabine Alders (Ulvenhout) - Dorita (v. Namelus R), 0/0/0/31.70 sec
Zilver Jasper Bulthuis (Echt-Susteren) - Gucci Flamingo(v. Harley VDL), 0/0/0/38.02 sec
Brons Renate Beuving (Exloo) - Horsinaa (v. Indoctro), 0/0/4/34.35 sec

Kijk hier voor alle uitslagen

Het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen is ook weer te volgen via Clip My Horse

Foto’s DigiShots

 

Geplaatst op: