KNHS Talententeam-lid Jeanine Nieuwenhuis indoorkampioen klasse U25 2019

KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis boekte met haar krachtpatser TC Athene al tal van geweldige resultaten.  Vandaag mocht zij ook de titel KNHS indoorkampioen klasse U-25 op haar naam erbij schrijven. Met een score van 72,692% pakte zij het goud en stapte Jeanine zeer tevreden en met een fantastisch gevoel haar paard af.

‘’Het ging vandaag fantastisch en ik was zo blij want ik heb sinds het EK niet meer gestart met TC Athene omdat ik hem door wilde trainen in het piaffe stukje. Ik was überhaupt al blij omdat ik weer met hem op wedstrijd mocht, want het is een koning van een paard en het is altijd leuk om met dit paard te werken. Hij leeft op van wedstrijden en geeft je een machtig gevoel. Ik merkte dat ik door de lange wedstrijdpauze soms de routine miste, maar de energie en het gevoel was heel goed’’.

Piaffe
Jeanine gaf al eerder aan dat de piaffe het moeilijkste is voor Athene. Zij is van mening dat deze beter moet voordat ze ook de overstap naar de Grand Prix maakt. De combinatie heeft zich de afgelopen tijd in de training gericht op dit onderdeel en samen met  vaste trainer Tim Coomans en bondscoach Alex van Silfhout. Jeanine: ‘’Hij is enorm verbeterd, de piaffe was echt zijn valkuil. Zijn passage is heel goed maar de piaffe bleef achter. Athene snapt het nu echt heel goed en het gaat in de training veel beter’’.

Achter Jeanine Nieuwenhuis won Jasmien de Koeyer met Esperanza op minimale achterstand zilver en Carlijn Huberts met Watoeshi brons.

U25-podium

Uitslag
U25 Pikeur Prijs
Goud Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - Tc Athene (v. United), 72,692%
Zilver Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen)- Esperanza (v. Desperados), 72,564%
Brons Carlijn Huberts (Beers (NB)) - Watoeshi (v. Rousseau), 68,419%

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: