Emma van den Hooven scoort in de L2

De 36-jarige Emma van den Hooven deed vandaag goede zaken op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo. Ze schreef de klasse L2 op haar naam met de zwarte hengst Severo met een score van 71,05% en werd vanochtend ook nog reservekampioen in de klasse M1 met haar andere troef High Hope.

Emma van den Hooven met Severo

Uitgelaten vertelt de kersvers kampioene: “Ik heb echt genoten van vandaag, alles ging super fijn. Vorig jaar werden we nog derde in de L2 op de Hippiade en dan nu de KNHS-titel, geweldig! Het is fantastisch om hier te mogen rijden en winnen, maar eigenlijk is elke dag met dit paard fantastisch. Ik zie Severo echt door een roze bril en ben compleet verliefd op dit paard. Hij is een prachtige zwarte droomhengst met een super front, werklust en een hart van goud. Wat wil je nou nog meer? Hij heeft zeker veel potentie voor de toekomst. Maar ook voor High Hope waarmee ik tweede werd in de M1 heb ik hoge verwachtingen. Zij is alleen een best sensibele merrie die soms nog wat heet kan worden, terwijl Severo als hengst alleen wat brult maar verder heel relaxt is.”

Emma van den Hooven met High Hope, reserve kampioen klasse M1

Juryverschil
In het L2 kampioenschap waren een aantal opvallende juryverschillen. Juryleden Neervoort, Verhoeven en Van der Veer hebben zoals gebruikelijk de wedstrijd na afloop geëvalueerd. “We hebben kwalitatief goede proeven gezien. Voor ons was het wel opvallend dat een aantal, vaak nog jonge paarden, met wel heel veel druk gereden werd. Dit resulteerde meermaals in een te hoge hoofd–, halshouding wat ten kosten ging van het ruggebruik.
In punten zaten we op een uitzondering na goed bij elkaar, in plaatsing waren er grotere verschillen. Die verschillen in punten en plaatsing vinden wij ook heel vervelend en we hebben het uitgebreid geëvalueerd. Voor een deel werd het verschil veroorzaakt door de mate waarin we het mindere ruggebruik hebben beoordeeld.”

Uitslag Horka prijs klasse L2
1. Emma van den Hooven (Hazerswoude-Dorp) - Severo, 71,056%
2. Saskia van Es (Voerendaal) - Kentucky, 70,222%
3. Rosalinde Heck (Doetinchem) - Karanto-Pomona, 69,722%

Kijk hier voor volledige uitslag.

Foto's: Digishots

Geplaatst op: