Brabantse Kampioenschappen pony dressuur

Afgelopen weekend werden de Brabantse Kampioenschappen pony's verreden in Schijndel. Brabant is weer een aantal prachtige kampioenen rijker, en gaat vol goede moed het KNHS-Indoorkampioenschap tegemoet. 


Categorie C klasse L1
De klasse C-L1 werd overtuigend gewonnen door Gwenn Swaanen met haar ervaren vosmerrie Laminka’s Loïse en zij behaalden samen een score van maar liefst 71,4%. Het zilver ging naar Charlotte Dijkhorst met haar knappe donkere Mistral. Gefeliciteerd meiden!

Categorie C klasse L2
Het Brabants Kampioenschap in de klasse L2 bij de C-pony’s werd veroverd door Puck van der Velden met haar stoere schimmeltje Storm. Sofie van Rooij met haar lichtvoetige Pablo kreeg een mooie zilveren medaille omgehangen. Super goed gedaan allebei!
Hierna was het de beurt voor de grotere pony’s, de categorie DE, om de proeven in de klasse L1 en L2 te verrijden.

Categorie D/E klasse L1
Het was Robin van Vugt met Den Östrik’s Sjors die door een vlotte foutloze proef te rijden van beide juryleden de meeste punten kreeg en daardoor de titel Brabants Kampioen klasse L1 veroverde! Superknap, Robin is nog maar kort een combinatie met deze knappe donkere pony! De tweede plaats met eveneens een nette score van meer dan 70% was voor Sophie Evers met Isolan. En Kristy Klerks wist met haar vos genoeg punten bij elkaar te rijden voor de bronzen medaille!  Top gedaan meiden! 

Een reactie van de winnares Robin van Vugt: “BK 2020 is voor mij geweldig geweest. Ongeveer 5 maanden geleden kreeg ik de kans van Hariëlla en Martijn Duijts om Den Östrik’s Sjors te mogen gaan rijden. Sjors is een pittige pony met karakter, maar waauw wat gaf hij mij een fijn gevoel tijdens de proef! Iris van Rooij heeft mij fijn geholpen tijdens het losrijden en toen we de ring inreden dacht ik: we gaan knallen! En dat is gelukt! We gaan er alles aan doen om dit gevoel tijdens het NK te evenaren”, aldus een overgelukkige Robin!

Categorie D/E klasse L2
Een erg sterke kopgroep in de klasse L2, de eerste 4 geplaatste combinaties behaalden allemaal een score van boven de 70% waarbij Nicole Kimenai met haar stoere hengst er nog een schepje bovenop deed! Zij werd Brabants Kampioen met Tongerenhof Cullinan met een score van maar liefst 72,25%. Het zilver ging naar Dominic Verkammen die voor dit kampioenschap de donkere grote Hennessy’s Handsome had gezadeld, deze combinatie was goed voor een score van 71,7%. Nikki van Berkel met de stoere Viva La Bam mocht als derde het erepodium betreden. Zij kreeg de bronzen medaille omgehangen voor haar proef die beoordeeld werd met een score van 70,4%. Succes in Ermelo allemaal!

Categorie DE klasse B
Deze rubriek werd over 2 proeven verreden. De beste 4 uit iedere ring van 16 deelnemers mochten overkampen tegen elkaar en het was uiteindelijk Feli van de Weijst met de ervaren schimmel Onyx Van De Kleine Vlier die het goud won door allebei de proeven te winnen. De enige heer in het gezelfschap Jens van de Hurk won de zilveren medaille met zijn jonge knappe pony Woody en de bronzen medaille werd omgehangen bij Liv Martens voor haar knap gereden proeven met haar pony Hoppenhof’s Sjors! Super gedaan dames en heer!

Categorie AB klasse L1
Diede Heuvelman stuurde haar schattige schimmeltje Centannial Lorenzo naar de overwinning in deze klasse met een score van bijna 69% en bleef hiermee Tessy Velden Jonkers voor, die met haar knappe Tiësto reserve-kampioen werd! Top gedaan dames!

Categorie AB klasse L2
Finn van Casteren stuurt haar stoere Mr. Moos makkelijk naar het Brabants Kampioenschap in deze klasse. Zij bleef bijna 4% voor op de nummer 2 Tess Reijmakers met haar lieve pony Gladys! Klasse dametjes!

Categorie C klasse B
Thomas Driessen met zijn pony Bonty was al de dametjes in de categorie C klasse B te slim af! Hij veroverde de titel Brabants Kampioen door een nette proef te rijden wat beloond werd met bijna 69%. Manouk Zuiderent met Sintels Dior werd reserve kampioen en het brons was er voor Evie Tasseron met Dun Dijks Sunny! Gefeliciteerd allemaal, toppers!

Categorie AB klasse B
Na een prachtig seizoen alle overwinningen op haar naam te hebben geschreven, was ook de titel Brabants Kampioen er voor Sofie Teulings met de prachtige Isabel! Pip Frederikze met haar knappe valkje Debby veroverde het zilver en Tess Gakeer met de schattige witte Loo’s Morgan werd knap 3e. Super gedaan meiden!
En volgens de organisatie was de ereronde van deze klasse een schoolvoorbeeld voor alle andere klasses!

Categorie DE klasse M1
Kebie Raaijmakers met haar stoere Golden Boy was té sterk voor de concurrentie vandaag. Zij werd Brabants Kampioen met een score van bijna 72%. Senna van de Gevel behaalde de zilveren medaille door met haar prachtige palomino hengst Davinci een score van bijna 71% bijeen te rijden. Het brons was voor Renske van Gansewinkel met haar Floris. Top gedaan meiden, op naar het NK!

Categorie DE klasse M2
Een sterke kopgroep in de klasse M2 waarbij Claire Vermaes met haar lichtvoetige Matcho 'D' van Prinsenhof’s de allerbeste was! Zij reed een gedurfde nette proef. Nicole Kimenai met haar stoere palomino Big Taylor werd met een miniem verschil reserve kampioen met haar correct gereden foutloze proef. Als derde mocht Quinty van der Lee het erepodium beklimmen. Zij had vooral de erg sterke draf van Den Östrik’s Macho goed laten zien in haar proef! Toppers!

Categorie C klasse M1/M2
Jilles Timmers met zijn mooie Demi-Beau reed een foutloze, vriendelijk gereden proef wat hem het Brabants Kampioenschap met bijna 70% opleverde in deze klasse. Het zilver was voor Gwenn Swaanen met haar knappe palomino Sarina Ks. Goed gedaan allebei!

 Categorie DE klasse Z1
Bij alle 3 de jury’s op de eerste plaatst betekende het Brabants Kampioenschap voor Renee van de Borne met haar knappe stoere Bugatti! Kebie Raaijmakers reed haar lichtvoetige Happy Feet naar een mooie 2e plaats en de 3e plaats op het erepodium was voor Nicole Kimenai met haar stoere hengst Tongerenhof Aramis! Super gedaan meiden, op naar het NK!


Categorie C klasse Z1-Z2
Deze rubriek telde slechts 4 amazones waarvan Jill van Hooff vandaag de allerbeste was! Zij werd Brabants Kampioen met haar pony Dajo en mocht dan ook als enige naar binnen rijden! Chapeau Jill!

Categorie DE klasse Z2
Het Brabants Kampioenschap van de hoogste klasse van de ponydressuur werd verreden over 2 rondes. De beste 10 uit een rubriek van 16 deelnemers mochten ’s middags in de Kür op Muziek strijden om de felbegeerde titel. Het was Jill Bogers met haar knappe palomino First Hummer die twee keer overtuigend won en zich daarmee Brabants Kampioen mag noemen! De zilveren medaille werd omgehangen bij Frederique van Zeeland die met haar pony Drops eveneens een correcte proef en kür liet zien. Senna van de Gevel stuurde haar pony Irakion naar een mooie derde plaats door een score van bijna 72% te rijden in de kür. Gefeliciteerd dames, op naar het NK én de Dutch Masters!!!

Geplaatst op: