KNHS Indoorkampioenschappen 2021 naar nieuwe datum

Onder de huidige omstandigheden is het in bijna alle regio’s vrijwel onmogelijk om een passende planning te maken voor de selecties voor de komende KNHS Indoorkampioenschappen. Door het ontbreken van wedstrijden missen ruiters en paarden bovendien wedstrijdritme, en er is ook nog geen concrete datum waarop wedstrijdsport weer mogelijk is. Absoluut geen ideaal uitgangspunt om te komen tot eerlijke selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen. Daarom is in goed overleg met de KNHS Regiovoorzitters gekeken naar de mogelijkheid om de Indoorkampioenschappen te verschuiven. Daarbij is er de hoop dat medio januari de wedstrijdsport weer op gang komt zodat de selecties en Regiokampioenschappen ingepland kunnen worden.

KNHS Directeur Theo Fledderus licht toe: “Zeker in de grotere Regio’s zijn er meerdere voorselecties voorafgaand aan het Regiokampioenschap nodig om te komen tot een afvaardiging voor de KNHS Indoorkampioenschappen. Ook als we er vanuit gaan dat we half januari weer wedstrijden kunnen organiseren, kwamen de kampioenschappen op de oude data gewoon te vroeg om eerlijke selecties te realiseren. Dat wil niemand en we zijn dan ook heel blij dat we deze oplossing hebben gevonden die past in de agenda van het Nationaal Hippisch Centrum.”

De nieuwe data voor de KNHS-Indoorkampioenschappen 2021 zijn:

Dressuur

Vrijdag 19 maart           B t/m L2 paarden

Zaterdag 20 maart        Pony’s

 

Vrijdag 26 maart           M1 en M2 paarden

Zaterdag 27 maart        Pony’s

Zondag 28 maart          Z1, Z2 en ZZL paarden

Springen

Vrijdag 2 april (Goede Vrijdag)  M t/m ZZ pony’s

Zaterdag 3 april                        L t/m ZZ paarden

Zondag 4 april (1e Paasdag)     B paarden

Maandag 5 april (2e Paasdag)   L en B pony’s

De Regio’s gaan aan de hand van deze data een nieuwe planning voor de selectiewedstrijden en de Regiokampioenschappen maken. Deze selectiedata zullen via de communicatiekanalen van de regio’s bekend worden gemaakt.

Bovenstaande is uiteraard allemaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond de coronacrisis en de mogelijkheden die er zijn om de wedstrijdsport goed op te starten.

Geplaatst op: