Bert Jan Zuidema pakt goud in ZZ met zevenjarige Juventus

De beste 29 ZZ-combinaties van Nederland streden vanmiddag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om de felbegeerde KNHS-kampioenstitel. Het werd een waardig kampioenschap. In de bloedstollende barrage kwamen tien ruiters aan start en lang leek Ernesto Canseco er met de gouden plak van door te gaan. Totdat Bert-Jan Zuidema met de pas zevenjarige Juventus in de ring verscheen. Met een tijd van 41,40, twee seconden sneller dan Canseco, wist hij de kampioenstitel te veroveren.

Vlak voor de prijsuitreiking spraken we met Zuidema: “Ik weet dat ik een heel goed paard heb, maar hij is nog maar zeven. Hij heeft veel kwaliteiten en ik heb er goede verwachtingen van. Het is een paard met een zeer goede instelling, maar ik moet zeggen, ik heb hem nog niet eerder zo hard laten rennen als nu in de barrage. Maar als we het niet proberen dan winnen we ook niet! Dit is dan toch het moment om een keer een beetje gas te geven en dan is het mooi als het lukt! Juventus deed fantastisch mee!”

Deze rubriek werd gesponsord door Hartog

Kampioen ZZ springen: Bert-Jan Zuidema met Juventus Foto: Digishots

Zuidema is vol lof over zijn zevenjarige topper: “Hij is ongelooflijk fijn, onverstoorbaar, een slimme jongen.” Als we hem vragen naar zijn voorbereiding vervolgt hij: “Hij heeft twee parcoursen met de meetmomenten meegelopen en toen hebben we Valkenswaard gereden. Daar heb ik hem kunnen plaatsen voor Lanaken, dus we waren op de goede weg. Daarvoor heb ik nog de Drentse kampioenschappen gereden. Dus eigenlijk sinds corona vijf evenementen, niet heel veel dus. Gelukkig hebben we goede trainingsmogelijkheden thuis en voor Juventus was dat voldoende.”

Uitslag ZZ springen paarden Powered by Hartog:
1. Bert-Jan Zuidema (Zuidwolde) - Juventus (v. Glasgow-W Vh Merelsnest), 0/0-41.40 sec.
2. Ernesto Canseco (Boijl) - Gullit HBC (v. Cantos), 0/0-43.43 sec.
3. Rens Spreuwenberg (Kessel Lb.) - Hüpen’s Chin Champ (v. Chin-Chin), 0/0-48.08 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Geplaatst op: