De hoogste klasse op de hippiade voltige: de winnaars van de klasse Z

Als afsluitende rubriek van de Hippiade voltige stond op zaterdagmiddag de klasse Z op het programma. Nadat alle paarden door de dierenarts goedgekeurd waren, lieten de voltigeurs hun plicht en kür zien aan de vier juryleden. In deze klasse streden vijf solo’s om de titel, twee groepen bij de teamrubriek en er kwam één pas de deux aan de start.

Klasse Z solo
De strijd om het goud was het spannendst in bij de Z solo’s, maar het was Afra van der Hem die er met de titel vandoor ging. Nadat zij eerder vandaag kampioen werd in de pas de deux klasse M, mocht zij nu nog een gouden medaille in ontvangst nemen. Ook voor haar paard Buick Hill was het niet zijn eerste lint dit weekend, hij werd maar liefst 3x kampioen. Afra won met een 6,444 net voor Feline Jurgens, die het zilver behaalde op haar paard Torino en longeur Saskia Levering met een gemiddelde van een 6,423. Brons ging naar Maaike Zelvelder (6,262) op Vidox Z, gelongeerd door haar moeder Nicole Zelvelder. Voor Vidox Z was het zijn afscheidswedstrijd. Na jarenlang super zijn best te hebben gedaan in de voltigesport mag hij nu genieten van zijn welverdiende pensioen.

 

Afra met longeur Dorien en paard Buick Hill

Klasse Z teams
De Wittegheit 2 wist hun titel te verdedigen in de klasse Z teams. Samen met hun paard Zidane B en Ingrid Lammers aan de longe was dit hun derde kampioenstitel op rij. Een knappe prestatie. Na hun plicht en kür op de muziek van Aladdin behaalden zij een gemiddelde score van een 6,361 en wisten zij het team van de Nieuwe heuvel (5,759) achter zich te laten. De Nieuwe Heuvel kreeg het zilver uitgereikt. Zij voltigeerden op het paard Aberlina die werd gelongeerd door Barbara van Essen.

Team de Wittegheit 2

Klasse Z pas de deux
Aleksandra Mazinska en Heleen Brans van voltigevereniging Roy Rogers vertegenwoordigden als enige duo de klasse Z pas de deux. Zij lieten een nette plicht zien en aansluitend hun kür onder het thema Totally Spies. Samen met paard Christmas PS, gelongeerd door Nienke de Wolff scoorden zij een mooie 6,971 en mogen zichzelf kampioen van deze klasse noemen. De Poolse Aleksandra treedt volgende week samen met Nienke ook als solist aan de start tijdens het WK voltige voor senioren in het Hongaarse Boedapest.

Pas de Deux Aleksandra & Heleen


Feline Jurgens (Zilver) op Torino

Maaike Zelvelder (Brons) op Vidox Z

De Wittegheit 2 beloont na afloop van hun plicht hun paard Zidane

Heleen Brans viel net buiten het podium in de soloklasse en werd 4e op Dobry

Heleen Brans met Dobry en Nienke de Wolff aan de longe Alle Foto's KNHS

Eindklassement Klasse: Solo Z Powered By Horka:
1. Afra van der Hem - 6,444
2. Feline Jurgens - 6,423
3. Maaike Zelvelder - 6,314

Eindklassement Klasse: Pas de Deux Z Powered by Boehringer Ingelheim:
1. Roy Rogers - 6,971

Eindklassement Klasse: Teams Z Powered by Agradi:
1. Wittegheit 2 - 6,361
2. Nieuwe Heuvel 1 - 5,759

 

 

Geplaatst op: