Eerste titel voor Ries Brouwer met zijn twee New Forest-pony’s

Zestien tweespannen pony’s kwamen aan start in het Hippiade-kampioenschap L-vaardigheid. Zes menners streden in de barrage om de titel en de prijzen aangeboden door Agradi. Ries Brouwer was met zijn New Forest-pony’s Sjaak en For Fun’s Romeo de snelste in een tijd van 55.954 seconden en mocht zich later laten huldigen op Medalplaza. “Het ging super. Ik ben heel trots op mijn pony’s. Het ging echt fantastisch. Je moet af en toe een klein beetje geluk hebben”, vertelt Ries Brouwer met een lach. Hoe ging de voorbereiding? “Goed parcourslopen en mijn telefoon uitzetten. Geen afleiding van buitenaf. Dan gaat het goed. En ik heb een super-groom achterop, mijn vrouw Monique. Daar ben ik al meer dan dertig jaar mee getrouwd. Ook op de kar zijn we een team.”

Monique is er niet bij tijdens de prijsuitreiking. “Ze rijdt nu dressuur met haar pony en zit er iemand anders bij haar achterop. We hebben drie New Forest pony’s. We zijn heel erg gek op die beestjes.”

Hoe kwamen Ries en Monique in de mensport terecht? “We zochten een hobby en zijn gaan mennen met een Welshje. Daarna kwam een C-pony en volgde een D-pony. We zijn lid in Nijkerk van Menvereniging De Lange Boom, dat is een super club. We worden gemotiveerd door de goede lessen van Jaap Boom en op vrijdagavond van zijn zoon en van Aart van der Kamp. Dat gaat hartstikke goed. Als je dan nog goede pony’s hebt, dan wordt het wat. Ik denk dat we nu negen jaar bezig zijn. Dit is de eerste titel. Ik heb meerdere keren op de Hippiade mee mogen rijden, maar dit is toch wel je van het. Het liep vandaag ook echt vanzelf. Ik ben er echt trots op.”

De volgende uitdaging komt er al weer aan. “Begin september rijden we samengesteld in Blaricum bij de KNHS-kampioenschappen. Dan gaan we het weer proberen. De dressuur loopt aardig en als de vaardigheid net zo gaat als vandaag, dan gewoon de kop erbij houden in de marathon. Wie weet lukt het dan ook.” 

Geplaatst op: