Fenna Hendriks kampioene met zelf opgeleide Arthur in de sulky-rubriek

Fenna Hendriks (16) lacht voluit als ze met haar schimmel-pony Arthur uitstapt na haar winnende barrage in de sulky-rubriek vaardigheid, aangeboden door Agradi. “Mijn moeder zit haar hele leven al in de paarden en via haar ben ik in deze sport gerold. Ik heb de eerste paar jaar onder het zadel gereden en daarna ben ik volledig door de mensport in bezit genomen. Ik heb Arthur acht jaar en heb hem zelf opgeleid. Nu zijn we Z-vaardigheid en M-dressuur startgerechtigd. Dressuur is dan ook met de sulky.” 

Van de acht deelnemers n de rubriek bereikten er twee de barrage. Daarin bleef Fenna als enige foutloos met de mini-shetlander Arthur. “Hij is 85 centimeter. Hij loopt altijd op karakter. Dat vind ik het leuke aan hem. De sulky staat bij hem in de trailer. Dat past gewoon. Ik ken hem door en door, ik hem alles geleerd. Hij was drie jaar oud toen ik hem kreeg. Om zelf naar dit niveau te komen is helemaal geweldig. Ik had ook nooit verwacht dat dit vandaag zou lukken.”  

De sulky-klasse bestaat nog niet zo lang. “Ik ben blij dat er steeds meer deelnemers in deze rubriek met kleine pony’s bijkomen. Ik rijd in mendistrict Oost. Daar zijn wel redelijk veel sulky-menners gelukkig, maar niet zoveel als in andere klassen. Ik train vijf keer in de week. Het afgelopen jaar heb ik vooral gefocust op de dressuur en dat heeft wel gewerkt. Ik ben hoger gekomen dan ik ooit verwacht had, want Arthur is niet heel makkelijk. Ik dacht dat ik nooit de klasse B uit zou komen. Vaardigheid train ik eens in de twee weken.” 

De Havo 5 scholiere uit Baak lacht als haar gevraagd wat vrienden en mede-scholieren van haar sport met pony’s vinden. “Niet heel veel mensen weten het. Het maakt me ook niet uit wat ze ervan vinden. Ik vind het geweldig. Zo lang ik het zelf maar leuk vind.” 

Foto Digishots: Fenna Hendriks met Arthur

Geplaatst op: