Goede dag voor Geert van Dijk, een droom komt uit

“Lady Luna is nu vijftien jaar oud en heeft alle kampioenschappen die ik met haar heb gereden op het podium gestaan”, vertelt Geert van Dijk trots over zijn pony waarmee hij vandaag op de Hippiade de titel pakte in de klasse Z vaardigheid enkelspan powered by Agradi. “Dit is geloof ik onze derde titel. Net niet achter elkaar. Altijd in het enkelspan en in de vaardigheid. Dat is ons specialisme.” 

Wat maakt Lady Luna zo speciaal? “Je zet haar in de uitgestrekte draf en dan gewoon goed sturen. In de barrage kan er een tandje bij. Een fantastische pony. Dat is genieten. Hier doen we het voor.” 

“Ik reed hier vandaag met mijn andere pony in de klasse M, maar had helaas een balletje eraf. In de M dressuur werden we vierde. Dus het is een hele goede dag vandaag voor mij. Ik ben heel tevreden. Volgend jaar wil ik met Lady Luna in de klasse ZZ gaan starten en hoop ik mijn titel te verdedigen met mijn andere pony in het Z. Misschien dat ik nog een veulentje bij Lady Luna ga fokken, om zo voor opvolging te zorgen.” 

Van Dijk begon zijn loopbaan in de paarden in het zadel. “Ik heb in de Z-dressuur gereden. Daarna ben ik met een tweespan pony’s van mijn vader gaan mennen. Nu rijd ik tien jaar met Lady Luna. Voor de samengestelde wedstrijden zijn mijn pony’s net te klein om de zware wedstrijden te lopen. Het is puur hobby, wel een dure”, lacht de werkvoorbereider in de installatietechniek. “Ik loop al vanaf jongs af aan, als klein ventje, op de Hippiade. Dan droom je ervan om met een sjerp om de ring in te mogen rijden. Dan is dit een droom die uitkomt.” 

Foto Digishots: Geert van Dijk met Lady Luna

Geplaatst op: