Goud voor Corné van Zanten met eigen fokproduct Kind of Cooper

Met zijn eigen gefokte paard Kind of Cooper reed springruiter Corné van Zanten naar de overwinning in de klasse M paarden gesponsord door Hartog. Van de negen combinaties in de barrage waren zij de snelste foutloze combinatie met 37.33 seconden. “Het waren een paar zenuwslopende minuten op het einde. Om als tweede in de barrage te moeten starten en dan bovenaan te blijven staan, dat voelt super! Het is een snel paard, maar het moet allemaal nog wel gebeuren. Het was een mooie vlotte ronde met een goede tijd, maar of het genoeg is dat weet je natuurlijk pas als de laatste over de finish is.”

De 6-jarige merrie is sinds twee jaar onder het zadel en doet het naar zeggen van de ruiter heel erg goed. “Ze pakt het in de M heel fijn aan en we willen binnenkort eigenlijk nog wel een keer Z gaan starten. Ik denk dat een gaatje hoger ook gaat lukken. Daarna kijken we weer verder.”

Voor van Zanten is het de eerste overwinning op een Nederlands kampioenschap. “Ik ben er één keer dichtbij geweest drie jaar geleden met een ander paard, maar die werd toen verkocht en dan moet je weer van voor af aan beginnen. Dus dan is het super dat ik het nu wel gered heb.”


Foto Digishots: Corné van Zanten met Kind of Cooper

Uitslag M springen paarden Powered by Hartog:
1. Corne van Zanten (Lelystad) - Kind Of Cooper (v. Connect), 0/0-37.33 sec.
2. Gert van den Hof (Slagharen) - Cooper Z (v. Conradin KB), 0/0-37.63 sec.
3. Eva Oude Wolcherink (Rossum Ov.) - Ideaal SDH (v. Carambole), 0/0-37.94 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Geplaatst op: