Grap leidt tot goud en brons

De naam Wijdenes en Wrentnall Red Fox klonk twee keer tijdens de prijsuitreiking. Marianne Wijdenes mocht op de hoogste trede plaatsnemen voor het in ontvangst nemen van de gouden medaille die hoort bij de Hippiade-titel in de klasse L enkelspan pony’s. Haar zus Ellen stond eerder op de derde trede en werd gehuldigd met het brons in de klasse M enkelspan pony’s. Goud en brons dus voor dezelfde Welshpony en de familie uit Medemblik. En dat te bedenken dat het begon als grap.  

“Wrentnall Red Fox is de pony van mijn zus Ellen. Zij heeft hem opgeleid en getraind. Ik mocht hem vandaag even lenen, dus alle verdiensten gaan naar Ellen”, vertelt Marianne enthousiast. “Ik reed hem in het M en dat ging ook heel goed”, lacht Ellen. “We doen het samen, altijd. Het is helemaal leuk als je dat als zussen kunt doen en dan nog met succes ook. De pony is nu acht jaar oud, een Welsh A. Ellen heeft hem gekocht en zelf beleerd. Hij blijkt het goed te kunnen voor de wagen”, legt Marianne uit. Is er nu onderling strijd over de kleur van de medailles op weg naar huis? “Nee hoor. Ellen rijdt in een hogere klasse, dat is even moeilijker.” 

Hoe zijn de zussen met de mensport in aanraking gekomen? “Met onze Shetlander reden we in de sneeuw voor de slee. Voor de grap.  Toen dachten we dat is leuk. Toen zijn we gaan mennen. Met die Shetlander hebben we in de klasse ZZ vaardigheid gereden. Daarna zijn we overgegaan op Welshjes, maar het is eigenlijk als grap begonnen. Dat leidt tot een gouden en een bronzen medaille. Volgend jaar gaan we er gewoon weer voor. Vorig jaar waren we kampioen in het B en het L. Volgend jaar misschien in het M en het Z. Laten we het hopen.” 

Deze rubriek werd gesponsord door Anemone Horsetrucks.

Geplaatst op: