Hanna Neefs ‘over de moon’ met titel in de B-dressuur

“Ik ging eigenlijk zonder verwachtingen de ring in. Er kwam een hele goede score uit”, vertelt Hanna Neefs, de Hippiade-kampioene B-dressuur paarden. “Man In The Moon is een heel lief, braaf paard en gaat altijd wel zijn gangetje. Hij is vier jaar en we hebben hem zelf gefokt. Een jaar geleden hebben we hem zadelmak gemaakt.” 

Man In The Moon is een van de weinige nakomelingen van de hengst I’m Perfect STH. “Eigenlijk wilde mijn moeder met een andere hengst dekken met de merrie Ushi die we ook zelf gefokt hebben. Maar die hengst was niet beschikbaar en moest mijn moeder improviseren en is ze uitgekomen bij I’m Perfect STH. Dat is toch goed uitgepakt met Man In The Moon. Ik voel me nu ook ‘over the moon’. Man In The Moon heeft een hele goede instelling en kan gewoon heel fijn lopen”

Hanna was al twee keer eerder Hippiade-kampioen. “Met mijn pony een keer in het Z1 en de andere keer weet ik eigenlijk niet meer. Dat is al lang geleden. Man In The Moon is mijn eerste en nu mijn enige paard”, vertelt de 17-jarige Limburgse.

Sabrin Bouhtala eindigde op de tweede plaats. Haar paard King STH (v.Boston STH, bekend in de Grand Prix met Denise Nekeman) is net als I'm Perfect STH een fokproduct van familie Nekeman van Stoeterij Stouwehof uit Hasselt.

Dressuur klasse B paarden powered Witte van Moort:
1. Hanna Neefs (Helden) - Man In The Moon (v. I'm perfect STH), 76,278%
2. Sabrin Bouhtala (Vleuten) - King STH (v. Boston STH), 73,500%
3. Neske Schreurs (Stramproy) - Lanuvio LVL (v. Havanna II), 72,000%

Hanna Neef met Man In The Moon Foto: Digishots

Geplaatst op: