Jill Bogers en goedgekeurde hengst Lennox U.S. kampioenen M2

In de klasse M2 dressuur paarden was de zestienjarige Jill Bogers met de goedgekeurde KWPN-hengst Lennox U.S. een klasse apart. Met een percentage van 73.333 bleven ze ruim drie procent voor op de nummer 2 Floor Vos met Lapache DFV. “Dit is echt cool, heel gaaf”, is de eerste reactie van Jill.

“Lennox U.S. is van Joop van Uytert en die mag ik rijden”, vertelt Bogers trots. “We zijn Brabants kampioen geworden en dan nu hier op de Hippiade. Op de keertwendingen na ging eigenlijk alles wel goed in de proef vandaag.”

Hoe heeft ze zich kunnen voorbereiden ondanks het geringe aantal wedstrijd vanwege de Corona-crisis? “Ik heb best nog veel wedstrijden kunnen rijden. Afgelopen weekend hebben we de Pavo Cup finale nog gereden. Dat ging ook heel goed met de zevende plaats. Daarnaast heb ik alle selecties voor het WK Jonge dressuurpaarden met Lennox U.S. gereden tot de laatste ronde. Daardoor heb ik extra wedstrijden kunnen rijden. We hebben dus veel ervaring en dat kwam vandaag goed uit. En dat is voor de toekomst ook goed.”

Hoe is het om met een goedgekeurde hengst te rijden? “Dat is heel cool. Het geeft wel wat meer druk, maar dat gaat wel goed. Lennox U.S. is mijn eerste paard dat ik start op de Hippiade. Volgend jaar hoop ik Z te kunnen starten. Bij de junioren starten lijkt me ook echt mooi.”

Foto KNHS

Dressuur klasse M2 paarden powered by Horka:
1. Jill Bogers (Alem) - Lennox U.S. (v. Grand Galaxy Win), 73,333%
2. Floor Vos (Valthe) - Lapache DFV (v. Apache), 69,944%
3. Micky Schelstraete (Gemonde) - Layla-Amanda (v. Alexandro P), 68,056%

Jill Bogers met de KWPN-hengst Lennox U.S. Foto Digishots

 

Geplaatst op: