Liever de pony dan hockey voor Josephine Rodenburg

In de barrage van de klasse B springen pony’s categorie C mochten vier combinaties terugkomen in de barrage. Gestreden werd er om de Anemone Horsetrucks-prijs. Wederom konden Arjan Vos en ponybondscoach Edwin Hoogenraat hoge punten kwijt aan de deelnemers. Met twee keer 88 punten werd Josephine Rodenburg met Hamtaro kampioene. 

Al met de sjerp om de hals van haar pony en de gouden medaille over haar rijjasje komt er een stalende lach op het gezicht van Josephine. “Ik ben kampioen geworden”, legt ze uit. “Ik had dit totaal niet verwacht, omdat ik als eerste moest starten. Dit is mijn allereerste Hippiade. Ik rijd al vanaf mijn vierde. Toen ben ik thuis begonnen met een pony van mijn opa. Hamtaro is 22. Ik rijd hem vanaf december 2020. Het gaat heel goed. Thuis is hij heel lief en eet hij heel veel snoepjes. Hij rijd ook echt wel fijn en is bijna altijd foutloos.”

Wie heeft jou zo goed leren paardrijden? “Ik krijg les van Leon Kuijpers.”
“Ik hockey ook. Ik wil later kampioen worden met de paarden. Ik zou dat ook wel willen met hockey, maar toch liever bij de paarden”, vertelt Josephine (9 jaar). Wat ze na de huldiging gaat doen weet ze nog niet. Maar er ligt nog wel wat in het verschiet. “Volgende week vrijdag hebben we een feestje voor de titel op de Brabantse en nu ook voor deze op de Hippiade. Papa is dan ook jarig, dus we doen het gelijk met zijn feestje.”

Evelien Molema had goed geluisterd naar het jurycommentaar in de eerste ronde. Ze volgde de adviezen van de jury op in de barrage en dat leverde een verbetering van de score op met maar liefst 17 punten. Dankzij een foutloos parcours van haar pony Orlando leverde dat haar de zilveren medaille op. Maud op het Veld hield dezelfde punten als uit de eerste omloop. Ze reed de snelste tijd in de barrage en dat ging wat ten koste van de wijze van rijden.

Mirthe Kogelman en de goedgekeurde New Forest hengst Dimman’s Electron eindigden als vierde. Mirthe reed nog beter dan in de eerste manche en liet haar pony heel goed springen. De ruime wendingen zorgden helaas voor twee tijdfouten en de vierde plaats in plaats van zilver.

Uitslag B springen pony's Cat. C powered by Anemone Horsetrucks:
1. Josephine Rodenburg (Hoogstraten) - Hamtaro, 0-88.00/0-88.00
2. Evelien Molema (Ruinerwold) - Orlando, 0-71.00/0-82.50
3. Maud op het Veld (Maria Hop) - Stayerhof's Star, 0-80.50/0-80.50

Klik hier voor de volledige uitslag.

Josephine Rodenburg met Hamtaro Foto's Digishots

Geplaatst op: