Renske van Middendorp met Burito’s Tiego kampioen springen ZZ cat. D/E

Het Hartog Paardenvoeders kampioenschap van de klasse ZZ cat. D/E leverde op de Hippiade een boeiende strijd tussen enkele kaderleden van bondscoach Edwin Hoogenraat. Aan het langste eind trok de twaalfjarige Renske van Middendorp met Burito’s Tiego. Als laatste starter in de barrage dook ze ruim onder de tijd van Siebe Leemans met Orchid’s Lonette. Die had in de eerste rit 38,88 geklokt.

Gouden Renske werd gefeliciteerd door jurylid en tevens KNHS-goudenspeld drager Jan Roelink

De derde plek was voor Noëlle Klokman met de fraaie hengst Rowan. De dochter van springruiter Edwin Klokman uit Barchem reed beheerst en netjes foutloos naar de derde plaats in 44,25 nadat Yfke Priem met Zafarano vh Gehucht Z twee springfouten had moeten incasseren. Yfke plaatste zich als vierde.

Renske van Middendorp met Burito's Tiego Foto Digishots

Coach Hoogenraat hing direct aan de telefoon na de winnende rit van Renske. “Edwin belde meteen om me te feliciteren. Ik ben superblij met dit resultaat. Ik zat met mijn andere pony Jolly in het EK-team maar hij bleek op de eerste dag een beetje ziek en toen kon ik niet rijden voor het team. Het is super dat ik hier nu win met mijn andere pony, ook voor mijn trainer Teun van den Broek.”
Renske is bijna dertien jaar en kan nog een aantal jaren meedoen op het EK. Ook veel van de andere kaderleden zijn nog jong. Voor coach Hoogenraat die met teamzilver thuis kwam, ziet de toekomst er dus positief uit. Kaderleden Ava Eden van Grunsven en Milan Morssinkhof hadden zich ook geplaatst voor deelname aan de Hippiade maar verschenen niet aan start.

Renske wordt traditiegetrouw door de andere ruiters in de waterbak gegooid!

Springen Klasse ZZ Cat. D/E Powered by Hartog:
1. Renske van Middendorp (Kootwijkerbroek) - Burito's Tiego, 0/0-37.44 sec.
2. Siebe Leemans (Oost West en Middelbeers) - Orchid's Lonette, 0/0-38.88 sec.
3. Noelle Klokman (Barchem) - Rowan, 0/0-44.25 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Geplaatst op: