Voor de eerste keer medailles voor Renate van Uytert – van Vliet op de Hippiade

Na twee geweldige ritten met haar paarden Just Wimphof en Johnny Depp mag Renate van Uytert – van Vliet twee medailles in ontvangst nemen op Medal Plaza. Met Just Wimphof is Renate kampioen in het ZZ-Licht. Maar liefst 72,238% kregen zij van de juryleden. “Hij was echt goed in vorm en we zijn ook aan het voorbereiden op het WK, maar het moet toch allemaal lukken en er deden natuurlijk ook goede concurrenten mee. Je weet het nooit van te voren, maar het ging wel echt goed, dus ik ben heel erg blij!”

Met Johnny Depp werd Renate derde in het Z2 met een mooie score van 71,961%. “Op de regiokampioenschappen ging het eigenlijk ook met beide paarden heel goed. Dan ga je wel met goede moed hiernaartoe. Eerst had ik nog nooit een medaille gewonnen op Nederlandse kampioenschappen, maar nu in één week drie! Vorige week in het ZZ-Zwaar op het NK Subtop heb ik met In Style een gouden medaille gewonnen. Dat was ook heel erg gaaf.”

Volgende week vertrekt Renate met Just Wimphof en Johnny Depp naar het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. “Mijn doel is om daar zo goed mogelijk te rijden. Ik ga eigenlijk nog beter proberen te rijden dan vandaag. Na vandaag weet je dan weer even waar je nog aan kunt werken en waar je op kan letten in de wedstrijdring. We gaan nog even oefenen en dan wordt hopelijk volgende week net zo goed of beter dan vandaag.”

De rubrieken ZZ-Licht en Z2 werden gesponsord door HORKA


Foto Digishots: Renate van Uytert - van Vliet met Just Wimphof

Foto KNHS

Uitslag Dressuur klasse ZZL:
1. Renate van Uytert - van Vliet (Heerewaarden) - Just Wimphof (v. De Niro), 72,238%
2. Micky Schelstraete (Gemonde) - Cachet L (v. Jazz), 70,905%
3. Romy Bemelmans (Hulsberg) - Haisai (v. Apache), 69,095%

Klik hier voor alle uitslagen.

Geplaatst op: