Winnen went niet voor Kim Alting

In de klasse Z1 paarden stonden twee Zeeuwse amazones, beide met een zesjarige nakomeling van Giovanni, op de hoogste treden van het podium. Kim Alting wint met Kobalt Spring en Ester Bogerman eindigde op de tweede plaats met Kees. Femke Beljon nam de bronzen medaille mee terug naar Raalte met Jacuzzi M. 

Vreugdetranen bij Kim Alting. “Ik ben zo blij. Ik heb er gewoon geen woorden voor”, begint de full-time amazone. “Kobalt Spring liep zo fijn. Hij is de laatste weken in zo’n fijne vorm. Ik kon bijna de proef rijden die ik in gedachten had. Het is een super paard en hij wil altijd voor me werken.”

“Ik heb bij de pony’s ook al een keer een titel gewonnen hier op de Hippiade en vorig jaar brons in de klasse B. Ik werk al ruim vijf jaar bij Dressuurstal Nijpjes en les er al langer. Met ons viertal hebben we hier al een keer goud en brons gewonnen”, laat Kim weten. “Het went zeker niet. Vandaag winnen in het Z1 met mijn eigen paard, dat kan eigenlijk niet beter. Ik rijd hem nu twee jaar. Kobalt Spring verbaast me steeds, zo goed doet hij het. Ik hoop richting de subtop te gaan. Dat zou ik heel leuk vinden.

Dressuur klasse Z1 paarden powered by Horka:
1. Kim Alting (Veere) - Kobalt Spring (v. Giovanni), 71,520%
2. Esther Bogerman (Bruinisse) - Kees (v. Giovanni), 69,363%
3. Femke Beljon (Raalte) - Jacuzzi M (v. Dundee M), 69,118%

Kim Alting kampioene Z1 met haar Kobalt Spring Foto: Digishots

Geplaatst op: