Geweldige sport en mooie kampioenen tijdens regiokampioenschap springen in Hoek van Holland

Siebe Kramer kampioen klasse ZZ-paarden
In de zwaarste klasse voor de paarden werd Siebe Kramer met Nebraska de Muze Z kampioen. Reservekampioen werd Mila Everse (Waddinxveen) met Heldorado. Mila werd derde met haar andere ZZ-paard Orso del Terriccio. Omdat Mila slechts met één paard tijdens de Hippiade mag starten in deze klasse ging het derde startbewijs voor de Hippiade naar stalgenoot Anouk van der Pluijm met I-star, die vierde werd.

Siebe Kramer met Nebraska de Muze Z

Anouk van der Pluijm oppermachtig in klasse M & Z paarden
De stalamazone van Stal Everse, Anouk van der Pluijm (Made), zette haar successen vanochtend voort door zowel de klasse Z (met Limited Edition) als de klasse M (met Kiekum) te winnen. In de klasse Z werd Jordy Duijndam (Delft) met Popeye van de Bisschop reservekampioen. Hij mag, evenals de reservekampioen in de klasse M, Stephanie Gog (Vlaardingen) met Dolando namens de regio Zuid-Holland naar de Hippiade in Ermelo.

Anouk van der Pluijm met Limited Edition

Sabrina van Rijswijk schenkt kampioensdeken aan Cheryl Borsboom
De overwinning in de klasse L paarden gaat naar Sabrina Van Rijswijk met Quartz v.d. Bisschop. Omdat zij verhinderd is tijdens de Hippiade heeft ze haar kampioensdeken terplekke overgedragen aan reservekampioen Cheryl Borsboom. De als nummer drie geklasseerde Anita Kortleve mag ook naar de Hippiade.

Sabrina Van Rijswijk 

Roos van Oosten en zusjes Gaasbeek door naar Hippiade
Tijdens de eerste dag van het regiokampioenschap springen kwamen de pony's in actie. In de klasse Z was de concurrentie met vier combinaties niet erg groot, maar werd goed gereden. In de klasse Z-C won Guusje Gaasbeek (Bleiswijk) met William Dee. In de klasse Z-D was Roos van Oosten (Rotterdam) met Black Magic in het eerste parcours foutloos en erg snel. Dat zorgde dat zij het kampioenslint uitgereikt kreeg en Pollie Gaasbeek (Bleiswijk), die Emilinda ook foutloos rondstuurde, tweede werd. Zowel voor Roos van Oosten als voor de zusjes Gaasbeek is een startbewijs voor de Hippiade.

Guusje Gaasbeek

Roos van Oosten

Beste drie B-combinaties naar Hippiade
De klasse B paarden was de slotrubriek van dit outdoor regiokampioenschap met maar liefst 71 deelnemers. Slechts drie combinaties mogen door naar de Hippiade. Dat zijn regiokampioen Henny van Voorde (Wateringen) met Kissinger, reservekampioen Lucinda Okkerman (met Lexus en de als derde geëindigde Ingrid Pruisken (Berkel & Rodenrijs) met Fatima van de Kempenhoeve. Henny van Voorde reed twee foutloze parcoursen en een barrage zonder fouten en noteerde in beide parcoursen maar liefst 80 stijlpunten.

Henny van Voorde

Douwe Avezaat en Indy Schneider kampioenen klasse M pony's
Met een strafpuntje minder dan Olivia de Visser (Wassenaar)  in het eerste parcours won Indy Schneider (Haarlem) met Doortje de klasse M-C. In de klasse M-D startten acht combinaties. Douwe Avezaat wist met Wouda's Bonjour L'amour in beide parcoursen alle balken in de lepels te houden en werd gehuldigd als regiokampioen. Roos van Oosten werd in deze klasse reservekampioen en verdiende daarmee ook een startbewijs voor de Hippiade. 

Douwe Avezaat

Indy Schneider

Delftse Ponyclub geeft visitekaartje af in klasse L
Met de overwinningen van Soleil Bravenboer (Rotterdam) met Spetter in de klasse L-B en Mesina den Tuinder (Pijnacker)  met Candy in de klasse L-C heeft de Delftse Ponyclub twee regiokampioenen in de klasse L geleverd.  In de klasse L-D werd Olivia de Visser (Wassenaar) kampioen. In deze klasse mag ook Alexandra Buitelaar ('s Gravenhage) met Bairlando naar de Hippiade.

Soleil Bravenboer

Mesina den Tuinder

Olivia de Visser

Stijn Jonkers sterke combinatie voor Hippiade
Met maar liefst 75 stijlpunten en foutloze ritten won Chloë Yacob (Boskoop) met Meladelle's Bona Dea de klasse B-AB. In de klasse B-C was het kampioenslint voor Madelaine Schaap met Browny. Stijn Jonkers (Oegstgeest) kreeg zelfs 80 stijlpunten voor zijn ritten in de klasse B-DE en liet ook in beide parcoursen alle balken in de lepels. Daarmee was zijn kampioenstitel meer dan verdiend en heeft Zuid-Holland ook een sterke vertegenwoordiging voor de Hippiade. Reservekampioen Emma van Klink mag in deze klasse in augustus ook uitkomen voor Zuid-Holland. 

Chloë Yacob

Madelaine Schaap

Stijn Jonkers

"Parcoursbouwer Theo van der Meer heeft z'n best gedaan en voor alle rubrieken voldoende uitdaging in de parcoursen geboden. Het was een fair parcours maar de piste crew moest regelmatig een balk terug in de hindernis leggen", aldus Diana Dessing, manager wedstrijdzaken van de KNHS regio Zuid-Holland. "Vooral de prachtige locatie, de zon en het enthousiasme van alle ruiters hebben dit regiokampioenschap tot een groot succes gemaakt. Iedereen heeft genoten!" 

Alle foto's door Judith Kuivenhoven

Geplaatst op: